Update 16 november, versoepeling bezoekregeling woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Vanaf dinsdag 17 november schakelt het woonzorgcentrum terug over naar Fase Rood B van de bezoekersregeling. Praattafels worden voorlopig nog niet georganiseerd.

Tijdens de tweede golf hebben we het coronavirus lang buiten de muren van ons woonzorgcentrum kunnen houden. Eenmaal het virus in het woonzorgcentrum aanwezig is, stellen we helaas vast dat het zich razendsnel verspreidt onder onze bewoners.

Mondmaskers ook voor bewoners

Op vandaag dragen onze bewoners geen mondmasker tijdens hun sociale contacten (onderling, met familie,…). Het consequent dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen verkleint substantieel de kans op virusoverdracht. Om ervoor te zorgen dat bezoek mogelijk blijft, vragen we vanaf nu dan ook dat onze bewoners tijdens hun sociale contacten steeds hun mondmaskers dragen.

Fase Rood B

Alle positief geteste bewoners verblijven op één speciale zorgafdeling, daarom kunnen we stilaan de voordeur van het woonzorgcentrum terug een klein beetje open zetten. Al is het met een dubbel gevoel. We zijn blij dat onze bewoners terug bezoek kunnen ontvangen, maar de bezorgdheid blijft groot. De veiligheid van onze bewoners en medewerkers is onze grootste prioriteit.

Vanaf dinsdag 17 november geldt deze bezoekregeling:

 • 1 geregistreerde bezoeker
 • 1x per week
 • voor maximaal 1 uur.

Wens je een bewoner te bezoeken? Gelieve door te geven aan het onthaal van het woonzorgcentrum wie deze enige geregistreerde bezoeker is (bij voorkeur via mail: onthaal.woonzorgcentrum@torhout.be, of via telefoon: 050 22 12 22). De echtgenoten / partners van onze bewoners kunnen (als enige geregistreerde bezoeker) wel 3 x per week op bezoek komen tijdens de bezoekuren (i.p.v. 1 x per week).

Geen praattafels tot eind november

Tot eind november worden er nog geen praattafels georganiseerd. We volgen de situatie uiteraard van dichtbij op. Na evaluatie samen met de coördinerend raadgevend arts (CRA) en het gemeentelijk coördinatieteam zal vervolgens bekeken worden of we deze strikte bezoekregeling verder moeten aangehouden. We houden je hiervan op de hoogte.

Afspraken bij bezoek

We vragen je nogmaals uitdrukkelijk zich aan onderstaande afspraken te houden:

 • Draag een chirurgisch mondmasker (mond en neus bedekt!) van bij het betreden tot het verlaten van het WZC (dus ook op de kamer!).
 • Doe de bewoner een mondmasker aan!
 • Zorg voor maximale handhygiëne.
 • Gebruik enkel het sanitair op de kamer.
 • Ga steeds rechtstreeks naar de kamer. Het betreden van gemeenschappelijke ruimtes en andere kamers is niet toegelaten!
 • Vermijd contact met andere bewoners / familieleden.

We rekenen er op dat je niet op bezoek komt, als je:

 • je minder goed voelt.
 • de laatste 14 dagen in contact bent gekomen met een besmet persoon.
 • in de laatste 14 dagen bent teruggekeerd uit een rode of oranje zone.

De bezoekers die zich niet aan de gemaakte afspraken houden, zullen hierop aangesproken worden en kunnen het statuut van geregistreerde bezoeker verliezen.

Wanneer kan je als geregistreerde bezoeker op bezoek komen?

De bezoekuren voor de geregistreerde bezoeker zijn de volgende (bezoek duurt maximum 1 uur):

 • Maandag tot en met vrijdag: 13u-16u
 • Zondag: 14u - 16u

Voor vragen en inlichtingen kan u steeds bij ons terecht:

Algemeen nummer 050/22.12.22
Algemene info Dhr. Vermaut Willem & Mevr. Simpelaere Lies
De Plataan Dhr. Vanlerberghe Nicolas
Niveau 1 Mevr. Deleye Daniëla
Niveau 2 Mevr. Vandewalle Saskia
Speciale zorgafdeling Dhr. Hans Langedock
Gepubliceerd op maandag 16 november 2020 17.27 u.