Update 12 oktober, vanaf woensdag code oranje voor sport en jeugdwerk

Vanaf woensdag 14 oktober gelden er in de sportwereld strengere regels. Ook het jeugdwerk schakelt over op code oranje.

Sport

  • Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Een competitiematch basketbal kan dus niet meer, een partij enkelspel tennis kan wel nog. 
  • Fitness en trainingen waar die veiligheidsafstand wel gerespecteerd kan worden, mogen nog doorgaan. 
  • Douches en kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Deze maatregel geldt dus niet alleen voor indoorsporten, maar ook voor outdoorsporten, zoals voetbal.
  • Kantines mogen voorlopig openblijven, maar moeten dezelfde strikte regels als in de horeca volgen. Dat betekent dat mensen enkel mogen zitten, dat er maximum 4 personen aan een tafel mogen zitten en dat ook hier de afstandsregel van 1,5 meter gerespecteerd wordt. 
  • Ook publiek blijft voorlopig welkom. Daar blijven de regels dezelfde. Er zijn maximaal 200 toeschouwers binnen welkom en 400 toeschouwers buiten. Voor meer toeschouwers is een speciale toelating nodig. Iedereen moet op afstand zitten en een mondmasker dragen. 
  • Sportkampen in de herfstvakantie kunnen doorgaan, in kleine groepen en volgens dezelfde protocollen als de jeugdkampen.
  • Wat met topsport moet gebeuren, wordt nog overlegd.

De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. 

Meer informatie over de kleurencodes voor sport 

Lees hier de richtlijnen voor Torhoutse sporters

Jeugdwerk

Vanaf 14 oktober schakelt ook het jeugdwerk over op code oranje. 

Net als bij code geel wordt een groot deel van de jeugdwerkregels die gelden sinds de zomer doorgetrokken. In kleurcode oranje verkleint de bubbel voor +12-jarigen bij binnenactiviteiten naar 20 kinderen of jongeren. Het dragen van een mondmasker is tijdens die activiteiten verplicht. Voor buitenactiviteiten blijft een bubbel van 50 mogelijk en moet geen mondmasker gedragen worden.

Bekijk alle richtlijnen voor de kleurcode oranje in het jeugdwerk op de website van De Ambrassade.

Wie vragen heeft over de coronamaatregelen kan terecht op de website info-coronavirus.be of op het nummer 0800 14.689.

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020 21.30 u.