Tweede graad jongeren en derde graad volw. woordkunst

 Jongeren

  • 1 uur woordatelier tweede graad voor jongeren tot en met 12 jaar

In de lessen woordatelier staat het spreek- en speelplezier centraal. Stemplaatsing, volume en resonantie, maar zeker en vast ook de juiste articulatie en verstaanbaarheid zijn belangrijke aspecten. Naast het spreken gaan de leerlingen vaak 'spelen', verkleden ze zich en staan ze op het podium.


Volwassenen

  • 1 uur dramastudio en 1 uur speltheater in de derde graad voor volwassenen vanaf 15 jaar

Ben je 15 jaar of ouder en wil je starten met woordkunst, dan kom je meteen terecht in de derde graad. Dit, in een aparte groep voor volwassenen.

 

Dramastudio

De creatieve verbeelding, spontaniteit, alertheid en impulsexpressie leer je ontdekken via speloefeningen. Er wordt geoefend op improvisatie en samenspel. Je leert er bewust omgaan met lichaamstaal, ademhaling en het vertalen van emoties in theater. Rollen worden verdeeld en er wordt gewerkt aan een toonmoment.

Speltheater

Het accent ligt op spel- en vertelplezier. Er is aandacht voor de persoonlijkheid en de visie van de spreker bij het brengen van teksten of poëzie. Er is steeds een analyse van een tekst vooraleer die getoond wordt aan een publiek. Voorlezen, spelen, vertellen en improviseren. Je zal teksten moeten memoriseren in functie van een afgewerkt toonmoment.