Update 19 maart, maatregelen corona, opstart triagepost Torhout

De Torhoutse huisartsen engageren zich om samen met het Lokaal Bestuur Torhout en AZ Delta om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf 18 maart is er in De Mast een triagepost operationeel.

Hier komen patiënten terecht die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, na telefonisch contact met hun huisarts. Zo moeten ze niet in de wachtzaal bij de dokter gaan zitten, en evenmin naar een overvolle spoedafdeling gaan.

Kom niet zonder afspraak naar de triagepost

Het is niet de bedoeling dat mensen met symptomen rechtstreeks naar de triagepost komen, dit kan enkel na telefonisch contact met de huisarts. Zonder afspraak krijgt men geen toegang!

Hoe werkt het?

Mensen met symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus nemen:

  • Tijdens de week: telefonisch contact op met de huisarts.
  • Tijdens het weekend: telefonisch contact op met de huisartsenwachtpost (tel. 1733)

De arts onderneemt vervolgens één van deze 3 acties:

  1. Bij niet corona-gerelateerde klachten mag je alsnog langsgaan bij de huisarts
  2. De huisarts doet een telefonische consult
  3. De huisarts verwijst door naar de triagepost in De Mast. De triagepost neemt zelf contact op met de patiënt om de afspraak te bevestigen.

Blijf buiten of in de wagen wachten

Wie een afspraak heeft komt op het afgesproken uur naar De Mast en wacht buiten of in de wagen. De patiënt wordt opgebeld als het zijn of haar beurt is. Een eventuele begeleider wacht buiten of in de auto (behalve bij kinderen of hulpbehoevenden).

Er worden uiteraard strenge voorzorgsmaatregelen getroffen wat betreft hygiëne en het afschermen van mogelijke patiënten.

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 17.41 u.