Speelbos Torwoud

Een plaats om te ravotten, te ontdekken en te ontmoeten

In het kader van waterbeheersing, werd in 2018 een bufferbekken aangelegd langs de Kersouwkensstraat. Bij uitbreiding werd er ook een waterspeelzone en speelbos gecreëerd en werden avontuurlijke speeltoestellen geplaatst. Er is ook een stammenlabyrint en speelheuvel. Een ideale plaats om speels te genieten van een uitzonderlijk stukje natuur. Wandelen kan op de vele bos- en graspaden en een vlonderpad loodst je zelf over het water. Hier mag je de paden verlaten!

 

Financiering

Het nieuwe speelbos in Groenhove werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de Provincie West-Vlaanderen. Het totale project werd gefinancierd door de verschillende partners. De Provincie West-Vlaanderen stond in voor de financiering en de realisatie van alle grondwerken en constructies. De VLM stond in voor de realisatie van de recreatieve inrichting. De recreatieve inrichting werd gefinancierd door de Vlaamse Overheid (70% subsidies Landinrichting) en het Lokaal Bestuur Torhout (30%), samen goed voor een bedrag van 255.000 euro. De realisatie van het speelbos kadert binnen de uitvoering van het landinrichtingsproject Groenhove Vrijgeweid.

Wedstrijd naam

Er werd een wedstrijd uitgeschreven voor de naam van dit nieuwe speelbos, iedereen kon een voorstel indienen. Een anonieme jury koos uit bijna 120 voorstellen 6 originele namen. De
leerlingen van de Torhoutse lagere scholen hebben massaal gestemd op deze top 6 en uiteindelijk kwam als winnaar “Torwoud” uit de bus.

Regelgeving

- Zwemmen in het bufferbekken is verboden, spelen en pootjebaden in de waterspeelzone is wel toegelaten.

- Honden aan de leiband houden en hondenpoep opruimen

- Verboden vuur te maken

- Verboden te vissen

- Te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang

- Niet te bezoeken bij stormweer

Meer info

Er zijn een aantal parkeerplaatsen en fietsenstalling voorzien aan de ingang van Torwoud. Bovendien kan je veilig van de parking en het speelplein naar Torwoud, via bospaadjes langs het Diocesaan centrum.

Is er een probleem met de toestellen? Contacteer ons dan op jeugddienst@torhout.be of 050 22 20 14.