Torhout Pleegzorgstad

Vanaf dinsdag 13 november mag Torhout zich officieel 'Pleegzorgstad' noemen. Daarmee engageert het lokaal bestuur zich om pleegzorgvriendelijke maatregelen te nemen en de werking van pleegzorg beter bekend te maken in de stad.

Want kinderen en jongeren die niet (meer) thuis kunnen wonen een nieuwe start geven, dat willen we als zorgzame stad ten volle ondersteunen.

Nood aan extra pleeggezinnen

In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 850 pleeggezinnen. Samen vangen zij ruim 1.000 kinderen en ongeveer 150 (jong)volwassenen met een beperking op. In Torhout zijn er op heden 14 pleeggezinnen waarbij 16 pleegkinderen en 2 pleeggasten worden opgevangen. Toch is er altijd nood aan extra pleeggezinnen. Momenteel staan er ongeveer 175 kinderen op de wachtlijst. Voor hen werd er nog geen plekje gevonden. Daarom riep Pleegzorg West-Vlaanderen de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: Pleegzorg West-Vlaanderen lokaal meer bekend maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg.

Pleegzorgvriendelijke maatregelen

Kinderen en jongeren een nieuwe thuis geven en hen kansen bieden om te groeien, het is een vrijwillig maar geen vrijblijvend engagement. Iemands kind helpen opvoeden vergt flinke inspanningen, zowel op financieel als persoonlijk vlak. Dat wil het Lokaal Bestuur Torhout erkennen en ondersteunen door pleegzorgvriendelijke maatregelen te treffen. Het lokaal bestuur engageert zich onder meer om Pleegzorg beter bekend te maken in hun stad door affiches op te hangen, folders beschikbaar te stellen en het sociaal tarief toe te passen voor pleegkinderen.

 

Meer info

Pleegzorg West-Vlaanderen

Gepubliceerd op dinsdag 13 november 2018 12.30 u.