Torhout plant opnieuw geboortebomen

Dit jaar konden we opnieuw een traditionele geboorteboomplantactie organiseren. Omdat dit vorig jaar niet lukte door de coronacrisis, nodigden we dit jaar alle baby's die geboren werden tussen 1 oktober 2019 en 30 september 2021 en hun ouders uit.

Op het stukje weiland, gelegen langs de Ventweg Zuid en de Palingdreef, plantten we op zaterdag 20 november een nieuw bos aan.

Dit jaar werd elk gezin met een kindje geboren tussen 1 oktober 2019 en 30 september 2021 uitgenodigd om een boom te komen planten voor hun kindje in dit nieuwe bos.

Om 10 uur verzamelden we ter hoogte van het perceel langs de Ventweg Zuid. Na een verwelkoming door Elsie Desmet, schepen van natuur en groen, en wat toelichting bij het planten, konden de 1500 plantgaten worden opgevuld met bomen.

Na het planten verwenden we alle mama's, papa's, broertjes en zusjes met een fijn aandenken en een verrassingspakket.

Deze plantactie was mogelijk dankzij Natuurpunt Torhout, vzw De Nacht, de Gezinsbond en het Lokaal Bestuur Torhout. De weide waar de bomen geplant werden, werd een aantal jaren geleden aangekocht door Natuurpunt Torhout. Alle bomen voor dit bos werden gefinancierd door vzw De Nacht. De Gezinsbond stond met vrijwilligers paraat om een handje toe te steken. Het Lokaal Bestuur Torhout zorgde voor het maken van de plantgaten, de verrassingspakketten en de logistiek.

Gepubliceerd op maandag 22 november 2021 12 u.