Torhout lanceert eigen elektrisch deelfietssysteem

We hebben er even op moeten wachten, maar binnenkort heeft Torhout zijn eigen elektrisch deelfietssysteem. De vloot zal bestaan uit 5 rode elektrische damesfietsen en 1 elektrische bakfiets met 4 kinderzitjes.

Deze fietsen vinden een vaste standplaats aan de fietsstalling aan de voorkant van het station. Ze kunnen daar ontleend en opgeladen worden. Na elk gebruik moeten ze daar ook terug gestald worden voor de volgende gebruiker.

Wat zijn deelfietsen?

Deelfietssystemen zijn vandaag amper weg te denken uit het straatbeeld. Het zijn fietsen die ter beschikking gesteld worden van inwoners, bezoekers, toeristen of studenten van de stad.

Aan het station van Torhout kan je vandaag al gebruik maken van Blue-bike fietsen via een fietsdeelsysteem. De Blue-bike fietsen zijn gewone damesfietsen. Met de rode deelfietsen gaan we nog een stapje verder en bieden we ook elektrische fietsen aan.

Wat kost me dit?

Achter de huur van de elektrische deelfietsen zit een deelfietsenplatform. Het lokaal bestuur koos ervoor om in zee te gaan met het platform van Donkey Republic.

De kostprijzen om een deelfiets te huren zien er als volgt uit:

  E-bike E-bakfiets
Uur (1 uur) € 3,00 € 5,00
Halve dag (4 uur) € 5,00 € 7,00
Volle dag (12 uur) € 8,00 € 10,00
Dag (24 uur) € 10,00 € 15,00
2 dagen (48 uur) € 15,00 € 20,00
3 dagen (72 uur) € 20,00 € 25,00
Extra dag € 5,00 € 5,00

De e-deelfietsen kunnen maximum voor 2 weken na elkaar gehuurd worden.

Hoe werkt het?

Zoals de meeste deelfietssystemen, kan je de fietsen enkel ontgrendelen via een app op je telefoon. Wanneer je de app geopend hebt, zie je welke fietsen er beschikbaar zijn.

Elke fiets is voorzien van een naam. Jawel, geen nummer, maar een echte naam! Je kiest simpelweg je fiets en je kan vertrekken. Na gebruik plaats je de fiets terug in de drop-off plaats aan het de voorkant van het station en laad je de fiets op aan het bijhorende stopcontact.

Hoe gebruik je een deelfiets?

Heel eenvoudig! Download de app van Donkey Republic via de App Store of de Google Play Store en maak via Bluetooth verbinding met het slot. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van de rit parkeer je de fiets terug aan het station en geef je in de app het einde van je rit in. 

  1. Download de app
  2. Ontgrendel de fiets via de app.
  3. Ver- en ontgrendel de fiets zo vaak je wilt, tijdens je rit.
  4. Beëindig de huur door de fiets naar het station terug te brengen, de fiets te vergrendelen en de huur te beëindigen in de app.

Lees hier meer over het huren van een fiets in Torhout

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 0 u.