Kinderboerderij d'Oude Smelterij laat 316 kinderen genieten van een gezond ontbijt

Van dinsdag 31 januari tot en met vrijdag 10 februari werd op Kinderboerderij d'Oude Smelterij in Torhout gewerkt rond gezonde voeding. En deze themaweken waren een groot succes!

Heel wat scholen brachten een bezoekje en namen deel aan een gezonde, leerrijke activiteit. Voor de 316 kinderen was het gezonde ontbijtbuffet even wennen, maar met de nodige uitleg en met de hulp van de voedingsdriehoek genoten ze van een heerlijk en gevarieerd ontbijt.

De activiteiten na het ontbijt maakten de kinderen bewust van het feit dat gezonde voeding ook heel lekker is. Zo maakten sommige leerlingen 4-kazen pizza's, notenbrood, bananenmilkshake en vanillepudding. Andere leerlingen gingen dan weer aan de slag met een zintuigentocht.

Met je school of klas deelnemen? Schrijf je nu in!

Van dinsdag 23 januari tot en met vrijdag 2 februari 2024 werken we opnieuw rond gezonde voeding.

Wil je met je school of klas deelnemen en genieten van een gezond ontbijt? Reserveer je plaats via kinderboerderij@torhout.be.

Ontdek het aanbod van de Kinderboerderij!

Het aanbod van de Kinderboerderij gaat natuurlijk verder. Er zijn tal van uiteenlopende thema's die aansluiten op de jaarprogramma's van scholen. Ontdek alle thema's op www.torhout.be/educatieve-activiteiten-voor-groepen.

Gepubliceerd op maandag 20 februari 2023 8.18 u.