Terugblik: leerlingen nemen fietsstraat over

Het lokaal bestuur gaat voor verkeersveilige schoolbuurten. Aan de hand van een 10-puntenplan pakken we stap voor stap alle schoolomgevingen in Torhout aan. De herinrichting van de fietsstraten kunnen we alvast afvinken.

Aan het begin en op het einde van de fietsstraten in de Zwevezelestraat, de Papebrugstraat, de Spinneschoolstraat, de Beerstraat, de Revinzestraat en de Lichterveldestraat vind je rode rechthoekige thermoplastische wegmarkeringen terug met daarin het logo van de fietsstraat. Ook in de Sint-Jozefstraat komen er na de heraanleg zo'n markeringen. Op bepaalde plaatsen werd het volledige traject van de fietsstraat met een rode aslijn aangegeven om de bestuurders blijvend te herinneren aan hun aanwezigheid in een fietsstraat.

Met deze wegmarkeringen zetten we de fietsstraten in de stad letterlijk en figuurlijk in de verf. Zo maken we het extra duidelijk dat fietsers hier absoluut voorrang hebben en dat ze hun plaats in de straat mogen innemen. Anderzijds willen we de bestuurders zo laten weten dat ze fietsers hier niet mogen inhalen.

Terugblik: leerlingen nemen fietsstraat over

Om de nieuwe markeringen officieel in te huldigen namen de leerlingen in de Papebrugstraat, de Zwevezelestraat en de Revinzestraat op dinsdag 27 april van 14 tot 15 uur de fietsstraat even over om krijttekeningen aan te brengen. Zo gaven ze hun fietsstraat een persoonlijke touch!

De fietsstraat in de Lichterveldestraat kon door geplande werken aan de nutsvoorzieningen in de buurt jammer genoeg niet ingehuldigd worden door de leerlingen. Maar wat niet was, zal nog komen. We voorzien nog een ander feestelijk moment samen met de kinderen.

De beelden die tijdens deze actie gemaakt werden, werden samengevoegd tot een toffe aftermovie. Bekijk het filmpje hieronder.

Gepubliceerd op maandag 10 mei 2021 0 u.