Studeren in Torhout

De blokperiode komt eraan: december en januari zijn traditioneel stevige maanden voor scholieren en studenten. De coronaperiode is een stressvolle periode voor velen onder jullie en velen hebben bovendien niet de nodige faciliteiten om degelijk te studeren: denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, een stille omgeving (want je ouders werken bijvoorbeeld thuis).. 

 
Vanaf maandag 7 december worden er op Kinderboerderij d'Oude Smelterij studieplekken voorzien, dit tot eind januari. De algemene corona-basisregels gelden én het is bovendien verplicht om gedurende het studeren je mondmasker aan te houden.

Er wordt gewerkt in drie shiften: van 8u tot 12u30, van 13u tot 16u30 en van 17 tot 19 uur. Je kan reserveren voor zoveel shiften je wil. Er wordt ook permanentie voorzien zodat de maatregelen goed opgevolgd worden.

Opgelet: tijdens de eerste week is er nog géén avondshift (17 tot 19 uur) voorzien.

Jongeren die willen picknicken over de middag kunnen dit in openlucht mits het houden van voldoende afstand. Voorzie wel warme kledij: de lokalen worden continu verlucht en dus kan het soms wel fris worden.

Voorwaarden

Reserveren kan vanaf vrijdagmiddag 4 december om 13 uur via de webshop van het lokaal bestuur: http://webshop.torhout.be. Je kiest je shift én plaats en dan kan je er studeren.

Voorlopig kan je inschrijven voor de maand december. Op vrijdag 18 december om 13 uur starten de inschrijvingen voor januari.

Je logt in, klikt door naar 'Activiteiten' en zoekt naar 'studeren'. Je krijgt een overzicht van alle dagen waarvoor je kan inschrijven. Inschrijven gebeurt per dag, je kiest de shiften waarvoor je die dag wil inschrijven.

Als inwoner van Torhout heb je standaard een account op onze webshop: meld je aan met je rijksregisternummer (zonder leestekens!) en je wachtwoord.