Sint-Jozefsstraat wordt tijdelijk eenrichtingsstraat.

Voor de veiligheid aan de schoolingang tijdens de bouwwerken aan de school in de Sint-Jozefsstraat is gekozen voor het invoeren van een tijdelijke eenrichtingsstraat.

De bouwwerken op de werf van de school gaan goed vooruit. Net voor de kerstvakantie werd de vloerplaat van de ondergrondse verdieping gestort. Eerstdaags vangt de opbouw van de wanden aan, gevolgd door de bovenbouw. Om alles in veilige banen te leiden, wordt de Sint-Jozefstraat vanaf 20 januari een eenrichtingsstraat met rijrichting van de spoorwegbrug richting Bruggestraat tot het einde van het schooljaar. Meer info over het bouwproject van scholengroep Sint-Rembert werf 'Pieter Behaeghel' vind je op de website: www.sint-rembert.be/bouwwerken

Timing:

Het eenrichtingverkeer, met gesloten richting vanaf de rotonde, wordt ingevoerd vanaf maandag 20 januari 2020 (en heeft voorlopig een duur tot het bouwverlof)

Implicaties:

  • Het eenrichtingverkeer is van toepassing op alle verkeer.
  • Te voet of met de fiets? Volg de omleiding langs het oud kerkhof van in de Bruggestraat tot in de Sint-Jozefsstraat. De fluogele Rembert-pijltjes zetten je op het juiste pad. Langs dit pad is tijdelijk extra verlichting voorzien.
  • Alle ander verkeer (zijde parking zwembad) wordt omgeleid via de Bruggestraat naar de R34 tot aan de Keibergstraat.
  • Verkeer vanuit de richting Torhout Oost/zijde van Hugo Veriestlaan/Keibergstraat: kan de Sint-Jozefstraat blijven gebruiken zoals op heden.

In de volgende weken wordt een evaluatie gemaakt van het verkeer om na te gaan of er bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn voor de veiligheid t.h.v. deze werf.

Gepubliceerd op vrijdag 17 januari 2020 12.08 u.