Seniorenvoordeelkaart

De FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie kreeg al verschillende klachten binnen over de Seniorenvoordeelkaart. Het gaat vooral om klachten over misleidende handelspraktijken en misleidende reclame. We raden dan ook aan om behoedzaam om te springen met dit aanbod.

Seniorenvoordeelkaart niet zo voordelig als het lijkt

Een groot aantal 50-plussers kregen onlangs een mailtje in hun mailbox i.v.m de Seniorenvoordeelkaart. Deze kaart zou voor amper 28,95 euro per jaar hoge kortingen geven bij allerhande winkels, restaurants, reisagentschappen, energieleveranciers... Bij aankoop van de Seniorenkaart krijg je er nog een welkomstgeschenk van 90 euro bovenop! Aantrekkelijk aanbod, ware het niet dat zelfs de FOD Economie oproept om je niet te laten misleiden en de kaart niet aan te kopen. 

Wat als je de kaart al hebt aangekocht?

  • Als je de kaart minder dan 14 dagen geleden thuis hebt ontvangen, dan kan je een beroep doen op het herroepingsrecht om je aankoop ongedaan te maken.
  • Als je de kaart al langer dan 14 dagen hebt of je hebt ze al gebruikt, dan ben je een jaar lang lid en krijg je je geld niet terug. ‘Profiteer dus zoveel mogelijk van alle voordelen.’ Als je je lidmaatschap na een jaar wilt opzeggen, moet je dat doen vóór dat jaar ten einde is. Zo niet, dan ben je automatisch opnieuw voor een jaar lid.

 

Gepubliceerd op woensdag 24 oktober 2018 15.27 u.