Samen blijven we sterk

Samen sterk, samen tegen corona. Op deze pagina verzamelen we het materiaal om je hierin te ondersteunen.

Schenk een lach, knuffel of lied vanachter je raam!

Alleen samen geraken we vooruit! Denk jij er ook zo over? Hang dan één van deze affiches aan je raam en schenk voorbijgangers een lach, een knuffel of een lied vanachter je raam. Zo toon je dat ook jij ervoor blijft gaan! Er zijn 4 verschillende spreuken ter beschikking, op de 5e versie kan je zelf een wens noteren.

Laat ons meegenieten en bezorg een foto van de affiche aan jouw raam via beeldbank@torhout.be en wie weet zie je jouw foto wel verschijnen in een volgende editie van Sparrensprokkels?

Burensolidariteit

Corona treft iedereen, ook én vooral de mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie of met een beperkt sociaal netwerk. In tijden van corona is solidariteit belangrijker dan ooit. Daarom roepen we op om even te denken aan de mensen rondom je: ouderen, hulpbehoevenden, mensen met een beperking, mensen in eenzaamheid… Heb je zin om je buur een handje te helpen? Download hier de invulkaartjes, die je in de bus van je buur stoppen. 

Nood aan een babbel?

De coronacrisis heeft een impact op ieder van ons. Zowel lichamelijk als mentaal. Heb je nood aan een babbel? Weet dat er heel wat mensen voor je klaar staan! Weet dat je niet alleen bent in deze situatie. Er staan heel wat mensen voor je klaar.

We lijsten hier een aantal mogelijkheden op.