Rook- en vuurverbod voor open vuur en kampvuur.

Omwille van de grote hitte en extreme droogte is het noodzakelijk een verbod voor het maken van kampvuur op het volledige grondgebied van de provincie West-Vlaanderen in te stellen.

Hiernaast is er een rook- en vuurverbod en is het ook verboden om vuurschalen en -korven te gebruiken in de natuurgebieden, de provinciale domeinen en de bossen in West-Vlaanderen.

Gouverneur Carl Decaluwé vaardigde 23/07/2019 een politiebesluit uit voor een tijdelijk verbod op kampvuren in heel West-Vlaanderen. Ook geldt er een tijdelijk rook- en vuurverbod in alle provinciale domeinen en de natuur- en bosgebieden in West-Vlaanderen.

Door de grote hitte en de aanhoudende extreme droogte is de natuur bijzonder kwetsbaar voor brandgevaar. Het rook- en vuurverbod is een preventieve maatregel om brand te voorkomen.

Aan de provinciale domeinen zal het verbod duidelijk vermeld staan aan de ingang. De gouverneur doet een oproep aan de burgemeesters om voor de gemeentelijke parken een zelfde verbod en communicatie in te stellen.

Het verbod blijft van kracht tot het door de gouverneur wordt opgeheven.

Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2019 17 u.