Recyclagepark blijft voorlopig op afspraak

Sinds 7 april kan de Torhoutse burger terug terecht op het recyclagepark. We werken sindsdien enkel op afspraak en volgen strikt de geldende voorwaarden op. Door de goede feedback op het werken op afspraak wordt deze werking verlengd tot eind september.

Vanaf 7 april kon de Torhoutse burger terug terecht op het recyclagepark. Weliswaar op afspraak en mits het volgen van een aantal voorwaarden.

Met de oproep om enkel naar het recyclagepark te komen indien noodzakelijk is de heropstart vlot verlopen. Er kwam heel wat positieve feedback over het werken op afspraak. Daarom besliste het lokaal bestuur om de werking op afspraak te verlengen tot eind september.

Wil je het recyclagepark bezoeken?

Tot 30 september 2020 moet je een afspraak maken via www.torhout.be/recyclagepark.

Hou bij je bezoek wel rekening met volgende voorwaarden:

  • Omdat persoonlijke beschermingsmiddelen voorbehouden zijn voor de zorgsector en voor bepaalde industrieën, verbiedt de overheid momenteel de inzameling van asbest.
  • Overige zaken mogen wel binnengebracht worden op het recyclagepark.
  • Je kan minimum 6 uur en maximum 8 dagen voor je bezoek een afspraak maken. Je kan meerdere keren per week een afspraak maken. Opgelet: kom enkel naar het recyclagepark als dit echt nodig is.
  • Er wordt voldoende tijd gerekend per reservatie om je afval netjes te sorteren (je hoeft dus geen rekening houden met de tijdsbeperking van vijf minuten die zichtbaar is op de online agenda).
  • Kom maximum met 2 personen naar het recyclagepark.
  • Na het reserveren krijg je een bevestiging. De toegang wordt enkel op de gereserveerde nummerplaat gecontroleerd.
  • Breng zoals gewoonlijk je identiteitskaart mee.
  • Volg de aanwijzingen van de parkwachters strikt op.

Het lokaal bestuur werkt momenteel een systeem uit om na 30 september het bezoek aan het recyclagepark vlot en klantvriendelijk te laten verlopen. Er wordt gekeken om een aantal dagen op afspraak te werken en de mogelijkheid te blijven voorzien om afval aan te voeren zonder afspraak.

Maak hier een afspraak

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020 8 u.