Project Noordlaan - Kruispunt met Aartrijkestraat opent binnenkort

Alhoewel we het nieuwe straatbeeld in de Noordlaan pas vanaf dit najaar volledig zullen kunnen bewonderen, heeft het de voorbije maanden al een serieuze upgrade gekregen. De werken verlopen vlot en zitten op schema.

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 mei kunnen we de volgende mijlpaal afvinken, want dan wordt het kruispunt met de Aartrijkestraat terug geopend.

Het Lokaal Bestuur Torhout zet volop in op waterbeleid en op de inrichting van veilige wegen. Het project in de Noordlaan is hier een concrete uitwerking van. Naast de aanleg van een bufferbekken wordt de Noordlaan sinds eind augustus 2020 ook heraangelegd.

Kruispunt met Aartrijkestraat opent vanaf 12 mei

De werken aan het kruispunt van de Noordlaan met de Aartrijkestraat, aan de zijde van Aartrijke, zitten in de laatste rechte lijn.

Op maandag 3 en dinsdag 4 mei werd deze zijde van het kruispunt geasfalteerd. Uiterlijk op woensdag 12 mei stellen we het kruispunt dan terug open.

Om de asfalteringswerken vlot en veilig uit te voeren werden er op het kruispunt tijdelijk werflichten geplaatst. Zo konden we het asfalt aan beide zijden van het kruispunt goed op elkaar laten aansluiten.

De afslagbewegingen vanuit het centrum waren tijdens deze werken afgesloten. Gemotoriseerd verkeer moest even omrijden via de Rembertlaan en de Industrielaan.

Situatie vanaf 12 mei

Na de opening van het kruispunt op woensdag 12 mei zal het verkeer komende van Aartrijke de Noordlaan rechts kunnen oprijden. Gemotoriseerd verkeer op de Noordlaan, komende van Brugge, zal ook opnieuw rechts kunnen afslaan in de Aartrijkestraat, richting Aartrijke. De afslagbewegingen aan de zijde van het centrum blijven zoals ze vandaag zijn.

De middenberm blijft afgebakend. Je kan het kruispunt dus nog niet dwarsen.

We plaatsen een nieuwe, beveiligde oversteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Aartrijkestraat. De beveiligde oversteek ter hoogte van de Industrielaan verdwijnt.

Werken schuiven op richting kruispunt met Industrielaan

Vanaf woensdag 12 mei sluiten we dan het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan af (aan de zijde van Fluvius) om de rioleringswerken daar verder te zetten.

Het vaccinatiecentrum blijft vlot bereikbaar via de Industrielaan. Deze zijde wordt niet afgesloten.

Geniet tijdens de zomervakantie van het bufferbekken

Het landschapspark, naast de Noordlaan, worden afgewerkt voor het bouwverlof. De toren die op het landschapspark zal geplaatst worden, is in productie. Afhankelijk van een aantal externe factoren zal de toren al dan niet volledig afgewerkt zijn.

Tijdens het bouwverlof zal je dus zeker kunnen genieten van een ontspannende wandeling rond het waterbekken!

De timing van de werken kan wijzigen door het slechte weer en door technische problemen op de werf. De laatste info kan je steeds terugvinden op www.torhout.be/wegenwerken.

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2021 0 u.