Project Driekoningenstraat

In de Driekoningenstraat wordt een nieuwe waterleiding aangelegd.

HUIDIGE WERKZAAMHEDEN

De werken worden uitgevoerd in opdracht van de Watergroep en uitgevoerd door aannemer GDD infra uit Temse.

Fase 1: tussen de Aartrijkestraat en de Schrijversveldstraat

  • Sleufwerken bijna ten einde, waarna vanaf 13 januari 2020 proeven en testen op de leiding worden uitgevoerd en gestart wordt met de overkoppelingen. Duur van de werken tot half/eind februari 2020, afhankelijk de weersomstandigheden.

Fase 2: tussen de Schrijversveldstraat en de bocht in de Driekoningenstraat

  • Sleufwerken langs de pare zijde starten in de week van 6 januari 2020, waarna de overzijde wordt uitgevoerd.

Wat houden de werken in?

Een sleuf wordt gegraven langs de berm en/of de zijde van de rijweg om een nieuwe waterleiding aan te leggen. Na aanleg van de leiding worden druktesten uitgevoerd en waterstalen genomen om de kwaliteit van het water te controleren. Van zodra alle testen en proeven positief zijn, worden de bestaande huisaansluitingen van de oude op de nieuwe waterleiding overgekoppeld. Na overkoppeling van de huisaansluitingen worden de opgebroken verharding in oorspronkelijke staat hersteld.

OMLEIDINGEN

Tijdens de sleufwerken wordt de straat afgesloten voor verkeer, waarbij een omleiding wordt ingesteld via de Oude Gentweg en Aartrijkestraat. Voor fietsers wordt doorgang voorzien.

ALGEMENE INFO

De waterleiding in de Driekoningenstraat kent reeds jaren een probleem met vele lekkages en putherstellingen in de rijweg. De verouderde waterleiding was dringend toe aan vernieuwing waarbij werd besloten, na overleg met de Watergroep, om deze waterleiding te vernieuwen zonder dit in combinatie met wegenwerken uit te voeren, gezien de prioriteit van de te vervangen waterleiding en het aantal jaarlijks toenemende lekkages.