Probeeractie De Lijn voor het eerste jaar secundair onderwijs

De Lijn biedt een gratis abonnement aan in de maand september voor leerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs.

Het coronavirus begint - gelukkig - langzaamaan terrein te verliezen. De wereld gaat beetje bij beetje weer open en we mogen meer. De Lijn blijft er alles aan doen zodat iedereen gerust op stap kan met de bus. En dat op elk moment: niet alleen nu en tijdens de grote vakantie, maar ook daarna. Leerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen bovendien ook dit jaar een gratis abonnement krijgen van De Lijn voor de maand september.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ook in Torhout ontvangen alle ouders van kinderen geboren in 2009 een brief met informatie over hoe je dit gratis probeerabonnement kan aanvragen. Registreer je voor 17 augustus met het rijksregisternummer van je kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvang je het probeerabonnement per post in augustus.

Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook starten in het eerste secundair, kan de aanvraag via een ander aanvraagformulier op delijn.be/probeeractie.

Gerust op stap met De Lijn

Met de probeeractie laat De Lijn de jongeren kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met de bus naar school is efficiënt, duurzaam en blijft veilig. Reizigers vanaf 13 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen. Het is nog steeds verplicht om maximaal afstand te houden op de voertuigen die extra gereinigd en ontsmet worden. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Vragen?

Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2021 16.14 u.