Opstart verkaveling Oostendestraat 225

De werkzaamheden aan de Oostendestraat N33, die eerder uitgesteld werden door de strenge veiligheidsmaatregelen n.a.v. de coronacrisis, starten vanaf woensdag 8 april terug op.

Midden maart werden rioleringswerken aangekondigd in de Oostendestraat, ter hoogte van huisnummer 225, voor de aanleg van een verkaveling. Een ingrijpend project met weerslag op bewoners en handelaars. Op dat moment viel de aannemingswereld geleidelijk aan stil door de impact en de regelgeving in kader van de coronacrisis.

Ondertussen begint de aannemerswereld stilletjes aan na te denken om terug op te starten onder de strikte maatregelen, met in acht name van social distancing en hygiëne. Openbare werken geven onder deze omstandigheden minder hinder.

De afgelopen periode heeft het lokaal bestuur een aantal scenario's afgewogen, om de wegenwerken in de Oostendestraat met de minste hinder voor de buurt en omgeving uit te kunnen voeren.

In de huidige periode van maatregelen:

 • is het verkeer op de Oostendestraat drastisch verminderd,
 • winkels en horecazaken zijn grotendeels gesloten,
 • scholen zijn dicht.

Daarom heeft het lokaal bestuur beslist de werken te laten aanvangen in deze kalmere periode: vanaf 8 april tot 3 mei zal de aannemer de Oostendestraat afsluiten voor doorgaand verkeer.

Geplande werken Oostendestraat

Aannemer Vandebuverie zal instaan voor de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel voor de verkaveling.

 • Hij start op 8 april met het plaatsen van de signalisatie en zal vanaf dan de rijweg in de Oostendestraat opbreken en zijn bronbemaling plaatsen.
 • In de week van 14 april is er een vast bouwverlof en wordt er niet gewerkt, maar de bronbemaling kan zijn werk doen om de ondergrond droog te maken voor de aanleg van de riolering.
 • Op 20 april start de aannemer met de aanleg op diepte van de riolering.

Aannemer Verhelst zal eveneens vanaf 20 april zijn herstellingswerken, gelijktijdig met bovenstaande werken, inplannen op het kruispunt Hillestraat/Oostendestraat, eveneens tot 3 mei 2020.

Verdere info vind je ook terug in het persbericht van de afdeling Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid. Klik hier voor het persbericht.

Bereikbaarheid

 • Bij de onderbreking van de Oostendestraat verloopt de omleiding via de Makeveldstraat, Berkenstraat en Revinzestraat in beide richtingen.
 • De omleiding voor het zwaar verkeer zal op de Vredelaan en Noordlaan aangegeven worden. Deze wordt voorzien via de E403 richting Oostende.
 • De bewoners en handelszaken in de Oostendestraat tot en met de zaak ZEB for Stars zijn met de wagen enkel vanaf het centrum bereikbaar. De bewoners en handelszaken vanaf Wijnen Devos tot aan de verkeerslichten Makeveldstraat zijn enkel bereikbaar via deze verkeerslichten.
 • Fietsers hebben wel volledige doorgang via het fietspad aan de zijde van bakkerij Devriendt.
 • Door de werken op het kruispunt Oostendestraat / Hillestraat kan alle verkeer komende van de Hillestraat en Keurvorstenstraat enkel wegrijden via de Waterhoekweg.
 • Om de omleiding op het kruispunt Makeveldstraat/Oostendestraat vlot te laten verlopen wordt tijdens deze werken met driekleurige werflichten gewerkt voor de richtingen op de Oostendestraat en komende uit de Makeveldstraat. De Hillestraat blijft onderbroken tussen 20 april en 3 mei.

Fietsers

 • Fietsers ter hoogte van de verkaveling hebben doorgang via het fietspad aan de even zijde van de weg (kant bakkerij Devriendt).
 • Ook ter hoogte van de Hillestraat kan met de fiets aan de hand de oversteek gemaakt worden.

Info: wegenwerken@torhout.be

Gepubliceerd op maandag 6 april 2020 14.33 u.