Oostendestraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Bij de realisatie van een nieuwe verkaveling in de Oostendestraat (tussen Makeveldstraat en Hogestraat) voert een aannemer binnenkort de eerste rioleringswerken uit. De Oostendestraat wordt voor een periode van 3 weken onderbroken.

Voor de handelaars en bewoners is er eenĀ infomoment op donderdag 12 maart tussen 17 en 18 uur in het Atrium van het stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B, 880 Torhout.

De werken:

  • In de Oostendestraat ter hoogte van huisnummer 225 wordt een nieuwe verkaveling gerealiseerd. Een nieuw aan te leggen rijweg zal toegang verlenen tot 10 nieuwbouwwoningen.
  • Voor de aanleg van de weginfrastructuur en de riolering dient de Oostendestraat voor een periode van 3 weken afgesloten te worden voor alle doorgaand verkeer.
  • De werken starten op 16 maart. Het gescheiden stelsel wordt tot het midden in de rijweg van de Oostendestraat aangelegd en sluit aan op de riolering die een paar jaar terug werd voorbereid tijdens de grote wegenwerken. De aannemer Jozef Vanden Buverie & CĀ° nv uit Desselgem voert de werken uit.
  • Tijdens de onderbreking van het verkeer maakt de Afdeling Wegen en Verkeer - wegbeheerder van de N33 Oostendestraat - gebruik om tijdens het afsluiten van de Oostendestraat enkele herstellingswerken uit te voeren. Hierbij zal de Hillestraat op de Oostendestraat ook afgesloten zijn voor een periode van 3 weken.

De omleiding

  • Op alle aanpalende gewestwegen wordt voorsignalisatie geplaatst.
  • De omleiding verloopt via andere gewestwegen: ter hoogte van de aansluiting Oostendestraat met de baan naar Beerst (N363) wordt het verkeer via de N33 (Oostendestraat), N368 Aartrijke / Zedelgem naar de N32 naar Torhout gestuurd.
  • In omgekeerde beweging naar Oostende toe wordt het verkeer omgeleid via de N32 naar Zedelgem, N368 via Aartrijke naar de N33 (tussen Torhout en Oostende). Wij raden hierbij aan om via de autosnelweg E403 naar Oostende te rijden.
  • De handelszaken in de Oostendestraat tot en met de zaak Vine Devos nv zijn met de wagen enkel vanaf de zijde centrum bereikbaar.
  • De handelszaken vanaf de bakkerij Devriendt tot aan de verkeerslichten Makeveldstraat zijn via de kant Wijnendale bereikbaar.
Gepubliceerd op vrijdag 6 maart 2020 8.22 u.