Ook in Groenhove hond aan de lijn, ’t zal wel zijn!

De natuur is voor veel wandelaars de ideale plek om de hond mee uit wandelen te nemen. Honden zijn er van harte welkom, maar in bossen en natuurgebieden - zoals Groenhove - moeten honden altijd aan de leiband!

Dat is misschien niet zo prettig, maar wel nodig om drie redenen:

  • Heel wat mensen zijn (soms terecht) bang voor honden. Als je jouw hond los laat lopen dan maak je - zonder dat je het beseft - andere wandelaars bang tijdens hun wandeling of breng je hen in sommige gevallen zelfs in gevaar.
  • Naar andere honden toe is het ook beter en veiliger dat iedere hond aangelijnd is. Niemand wil op zijn of haar wandeling graag een vechtpartij tussen zijn eigen hond en die van iemand anders.
  • Voor de wilde dieren die in het bos leven kan een loslopende hond ervoor zorgen dat ze opgeschrikt en verjaagd worden. Zo komen ze mogelijks onder de wielen van een wagen terecht. Rond Groenhovebos zijn er zo het laatste jaar al een aantal reeën slachtoffer geworden. Daarnaast gaan bepaalde honden ook echt hun instinct volgen en verscheuren ze een reekalf, een jong haasje, konijntje of op de grond broedende vogels.
Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022 15.44 u.