Onze ambassadeurs

Wij gaan ervoor! Jij ook? Ontdek onze ambassadeurs en ga net als hen voor 30% minder restafval!

Raf Tanghe

Sorteer je goed, dan win je de helft meer ruimte in jouw afvalzak. Composteren is als een tweede natuur, maar sorteren heb ik moeten leren. Ik sta nog steeds versteld van de vele soorten materialen die we kunnen sorteren en die gerecycleerd worden. Sorteer je goed, dan win je de helft meer ruimte in jouw afvalzak.

Rose Deschynck

Ik probeer thuis zo weinig mogelijk afval te hebben. Bij ons wordt zoveel mogelijk gerecycleerd en gesorteerd (papier, PMD, glas, metaal,…). Weggooien is de laatste optie. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen tot een leefbaar en gezond milieu voor iedereen.

Tips van Rose

  • Heb je oud brood liggen? Verwerk het tot broodpudding. Zo heb je een lekker dessert in plaats van extra restafval!
  • Hergebruik oude broodzakken als bakpapier.

Patrick Brandt

Uit respect voor de natuur en de medemens ben ik bewust bezig met het afvalverhaal. De schaarse middelen vanuit de natuur optimaal benutten en maximaal hergebruiken lijkt me noodzakelijk in deze tijden. De aardbol heeft het al moeilijk genoeg met 7 miljard verbruikers. Zo sorteer ik graag mijn afval optimaal, daarvoor gebruik ik oude wasmanden die nu dienst doen als afvalbak. Maar ook in de tuin ben ik daarmee bezig: het gras in de voortuin wordt begraasd door cavia’s en een konijn, zo moet ik het niet meer afmaaien. Leven in de tuin en minder werk voor mij.