Nutswerken starten op in de Zuidstraat, woensdagmarkt blijft op huidige locatie

De werken van de stadskernvernieuwing schuiven stilletjes aan op. De nutswerken op het kruispunt Bassinstraat-Lichterveldestraat lopen ten einde. De wegenwerken in de Kortemarkstraat en de Gitsstraat zitten goed op schema. Vanaf woensdag 5 mei starten de nutswerken in de Zuidstraat op.

Vanaf woensdag 5 mei worden de nutsleidingen in de Zuidstraat - vanaf de Rijselstraat tot op de hoek met de Markt - hersteld en waar nodig vernieuwd. De werken duren vermoedelijk 5 weken. Er wordt gestart aan de zijde met de even huisnummers. Deze werken duren 2 weken. De laatste 3 weken volgt de zijde met de oneven huisnummers.

Waarmee moet je rekening houden?

  • Gemotoriseerd verkeer, komende van de Rijselstraat en de Markt, moeten omrijden via de Hofstraat, de Stationsstraat, de Elisabethlaan en de Tinnenburgstraat.
  • Voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) kunnen blijven passeren langs de werken.
  • Parking Deprez blijft bereikbaar via de Kortemarkstraat.

Hieronder vind je een handig plan terug waarop je de werfzone en de omleiding kan terugvinden.

Wat met de woensdagmarkt?

De werken in de Zuidstraat hebben onvermijdelijk een impact op de woensdagmarkt.

Tijdens de werken blijft de woensdagmarkt plaatsvinden op en rond de Markt. De marktkramers die opgesteld staan in de Zuidstraat worden tijdens de nutswerken tijdelijk verplaatst naar parking Deprez.

De doorstroom naar de Blekerijstraat, de Nieuwstraat en de Eugeen Van Oyestraat blijft gegarandeerd. Parkeren in de Blekerijstraat en de Ravenhofstraat blijft ook mogelijk.

Hieronder vind je de flyer rond de woensdagmarkt terug.

De timing van de werken is onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. De laatste wijzigingen kan je steeds nalezen op www.torhout.be/stadskernvernieuwing.

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 9 u.