Nutswerken schuiven op naar zone Markt van Hofstraat tot hoek Zuidstraat

Vorige week werden de nutswerken in de Nieuwstraat afgerond. Na de werken werd hier een tijdelijke asfaltlaag aangelegd. Daarnaast werd de Zuidstraat, vanaf parking Deprez, opgebroken voor de start van de archeologische opgravingen.

Het deel op de Markt tussen de Breidelstraat en de Hofstraat werd de voorbije twee weken aangepakt. Nu schuiven de nutswerken op.

Van 1 december tot en met 23 december voert Fluvius nutswerken uit op de Markt vanaf de Hofstraat tot op de hoek met de Zuidstraat.

Om welke werken gaat het en waar situeren de werken zich?

 • Het uitvoeren van nutswerken op de Markt vanaf de Hofstraat tot op de hoek met de Zuidstraat. De leidingen van gas, elektriciteit, TV en water worden vernieuwd.
 • Hiervoor wordt een sleuf gegraven in het voetpad en in de zone net in de rijweg. De toekomstige voetpaden in deze zone verbreden namelijk in het nieuwe ontwerp van het marktplein.

Wanneer zijn de werken? (*)

 • Start van de werken: woensdag 1 december.
 • Vermoedelijke einde van de werken: donderdag 23 december.

(*) Het weer en technische problemen op de werf kunnen voor vertraging zorgen.

Waarmee moet je rekening houden?

 • De handels- en horecazaken in de werfzone zijn tijdens de werken met een brugje bereikbaar. De handels- en horecazaken en woningen in de Zuidstraat zijn tijdens de werken bereikbaar met de auto via de Nieuwstraat. De handels- en horecazaken en woningen in de zone tussen IJsdelicatessen Cloet en Huis Bekaert zijn ook bereikbaar met de auto vanaf de Nieuwstraat. 
 • De inrit van parking Deprez is toegankelijk via de Zuidstraat.
 • Op zoek naar parking dichtbij? Kort parkeren kan op centrumparking Hofstraat of parking Deprez. Lang parkeren kan op parking Deprez.
 • Door het vele werfverkeer geldt er tijdens de werken in deze zone eenrichtingsverkeer met gesloten rijrichting vanaf de Hofstraat. Gemotoriseerd verkeer kan vanuit de Nieuwstraat naar de Hofstraat rijden. Gemotoriseerd verkeer vanaf de Markt moet omrijden via de Hofstraat, de Stationsstraat, de Elisabethlaan en de Tinnenburgstraat. Fietsers (met fiets aan de hand) en voetgangerskunnen blijven passeren in beide richtingen. Tijdens de kerstvakantie blijft dit eenrichtingsverkeer gelden.
 • Er is tweerichtingsverkeer mogelijk over de Markt vanaf de kerk naar de Hofstraat en omgekeerd.
 • Bewoners met een garage plaatsen de wagen buiten de werfzone.
 • Plaats je afvalzakken tijdens de werken op één van onze afgebakende ophaalpunten: in de Zuidstraat ter hoogte van de Bassinstraat, in de Zuidstraat ter hoogte van parking Deprez of in de Rijselstraat ter hoogte van de Kortemarkstraat.

Check het plan hieronder om te zien waar eenrichtingsverkeer en waar tweerichtingsverkeer mogelijk is!

Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021 0 u.