Nutswerken Kortemarkstraat schuiven op richting kruispunt

De nutswerken in de Kortemarkstraat werden op 13 mei terug opgestart, nadat ze uitgesteld werden door het coronavirus. Ondertussen zijn de werken iets langer dan een maand bezig. De werken verlopen vlot en schuiven deze week op richting het kruispunt met de Karel de Ghelderelaan en de Gitsstraat.

Daar starten de werken op maandag 29 juni en duren tot en met de start van het bouwverlof, op vrijdag 17 juli. Het weer en technische problemen op de werf kunnen voor vertraging zorgen.

Op maandag 17 augustus, na het bouwverlof, start de tweede fase van de nutswerken aan de Kortemarkstraat en wordt het stuk tussen de Karel de Ghelderelaan en de Rijselstraat aangepakt.

Bereikbaarheid

De Karel de Ghelderelaan is een drukke verbindingsweg in Torhout. Deze straat volledig onderbreken heeft zijn weerslag op het verkeer in de binnenstad. Om de hinder tot een minimum te beperken, wordt er in twee delen op het kruispunt gewerkt (zie plan hieronder). Hierdoor zal het kruispunt telkens gedeeltelijk afgesloten zijn voor alle verkeer.

Tijdens deel 1 (van maandag 29 juni tot maandag 6 of dinsdag 7 juli) worden de Gitsstraat en de Kortemarkstraat aan de kant van de Rijselstraat volledig onderbroken.

  • Tijdens deze fase sluiten we de helft van het kruispunt af en zijn de Gitsstraat en de Kortemarkstraat aan de kant van de Rijselstraat voor alle verkeer afgesloten. Er is enkel uitgaand verkeer van de Karel de Ghelderelaan via de Kortemarkstraat naar de Vredelaan mogelijk.
  • Bewoners die in het stuk tussen de lichten en de Colruyt wonen, rijden van en naar hun woning via de Vredelaan.
  • Bewoners uit de Karel de Ghelderelaan en zijstraten rijden van en naar hun woning via de Karel de Ghelderelaan en de Oostendestraat of verlaten hun woning via de Kortemarkstraat richting Vredelaan

Tijdens deel 2 (van dinsdag 7 of woensdag 8 juli tot vrijdag 17 juli) worden de Karel de Ghelderelaan en de helft van de rijweg van de Kortemarkstraat afgesloten.

  • Alle verkeer van de Karel de Ghelderelaan en zijstraten moet omrijden via de Oostendestraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk op de Kortemarkstraat. Het kruispunt wordt in dit deel best vermeden.
  • Bewoners van de Gitsstraat rijden om via de Beckhofstraat of de Hertog Van Arenbergstraat.
  • Bewoners die in het stuk tussen de lichten en de Colruyt wonen, rijden van en naar hun woning via de Vredelaan.
  • De onderbreking van deel 2 zal vooraf nog aangekondigd worden en zal ook beperkt worden tot de kortst mogelijke periode.

Om de handelszaken in de Kortemarkstraat te bereiken rijd je met de auto om via de Vredelaan en de Rijselstraat. Alle handelszaken blijven bereikbaar via deze omleiding. Hou er rekening mee dat tijdens de werken enkel de eerste ingang van de parking van de Colruyt, komende van de Rijselstraat, bereikbaar is.

Fietsers die de Kortemarkstraat gebruiken om het centrum te bereiken, rijden via de Vredelaan en via de Gitsstraat naar de Hertog Van Arenbergstraat. Fietsers mijden best het kruispunt gedurende deze werken.

Klik hier om meer te lezen over de stadskernvernieuwing

Heb je een vraag?

Stel hier je vraag

Gepubliceerd op maandag 22 juni 2020 11.10 u.