Santeboetiek 2018

Santeboetiek 2018 gaat verder! 5 ondernemers op 2 locaties!

Het pop-upconcept Santeboetiek is terug! Van 27 juni tot eind augustus wordt ons prachtige Kasteel Ravenhof opnieuw ingepalmd door 4 creatieve ondernemers! Dit jaar kun je ook op site 's Gravenwinkel terecht, want daar neemt een 5de ondernemer zijn intrek.

Maak kennis met onze kandidaten!

Vanaf 27 juni opent Santeboetiek haar deuren en kun je kennis maken met deze pop-uppers:

Locatie 1 - Domein Ravenhof

 • Kathy Bruyneel, een ambachtsvrouw met liefde voor aardewerk:
  Een paar jaar terug flakkerde de liefde voor het pottenbakken op bij de Ichtegemse Kathy Bruyneel. Ze volgde een cursus in het TIC te Torhout en schafte een draaischijf en oven aan. Ze had de smaak te pakken de draaide zelf eigenhandig de geboortepotjes voor de geboorte van haar dochtertje. Zalig mooi!
  Kathy brengt op Santeboetiek een eigen pottenbakkerijtje waar ze jong en oud met de handen in de klei laat vertoeven. Verjaardagsfeestjes of workshops tijdens een vrijgezellenfeest waarin men een eigen servies maakt, behoren tot de mogelijkheden.

  Met haar liefde voor de ambacht maakt Kathy je gedurende de looptijd van Santeboetiek ook wegwijs in het Museum Torhouts Aardewerk.

  Op afspraak

 • Tamara’s Ballonnen & Geschenken Shop in het Ravenhof: Ben je op zoek naar een persoonlijk geschenkje? Tamara D'haene uit Wijnendale maakt er iets unieks van in haar 'Ballonnen & Geschenken Shop'.

  Opstart pop-up vanaf 7 juli. Dagelijks open van 13u30 tot 20u00, behalve op maandag.

 • The Message Ginbar: Deze enthousiaste pop-upper kon je vorig jaar al ontdekken in park Ravenhof. Je kan er ook dit jaar simpelweg genieten van een frisse gin-tonic tijdens één van de activiteiten in het park. Heinz Van Roye, een Brugse fotograaf en fervent gin- en whiskyliefhebber, pakt ook deze editie uit met zijn eigen huisgin, 'The Message'. De gin bestaat naast jeneverbessen enkel uit geneeskrachtige kruiden met een heilzame werking op bloed, maag en darmen, maar de exacte samenstelling van de botanicals wordt geheim gehouden. Reden genoeg om te komen proeven!

  Dagelijks geopend tussen 14u en 23u, behalve op maandag.

 • TIP! Zomertentoonstelling Nestor&Rotsen: Ontdek vanaf 4 juli ook de zomertentoonstelling van de designers Nestor&Rotsen in het Museum Torhouts Aardewerk. Het ambachtelijk Belgische design van Nestor en Rotsen maakt gebruik van natuurlijke materialen, pure lijnen en artisanale technieken. Nestor en rosten combineert een fascinatie voor kunst met ambacht, enthousiasme en een vurige voorliefde voor organische vormen. Ze ontwerpen en creëren inspirerende objecten die de schoonheid van natuurlijke imperfectie weerspiegelen. 
  Het Museum Torhouts Aardewerk is tijdens de duur van Santeboetiek geopend van woensdag tot zondag (ook op feestdagen), van 13.30-17.30 uur.

Locatie 2 - site 's Gravenwinkel

 • Visbistro 'Prêt-à-manger': Dankzij de medewerking van de familie d'Aussy, authentieke ondernemers met een hart voor Torhout, komt er een extra culinaire pop-up bij op site 's Gravenwinkel. 'Prêt-à-manger' werd gestart in 2006 door Claude Deruyck en Karin De Craemer met als basisgedachte om steeds kwalitatieve producten op een creatieve manier gepresenteerd aan te bieden. De Pittemse cateraar is gespecialiseerd in cateringfeesten en werkt al veel in en rond Torhout. Sinds begin december 2010 vond hun zaak een nieuw onderkomen in Pittem. Naast het cateringgedeelte, kan je hier terecht voor dagverse vis, bereide visgerechten, aperitiefhapjes en in de culinaire boetiek zelfs wijnen, champagnes, delicatessen en tapas om uw feest net dat tikkeltje meer te geven.
  Laat je culinair verwennen in de visbistro en lounge 'Prêt-à-manger'. Dagelijks geopend van 11u tot 23u, behalve op maandag.
Gepubliceerd op woensdag 27 juni 2018 14.13 u.