Nacht van West-Vlaanderen wordt terug Nacht van Vlaanderen

De Nacht van West-Vlaanderen krijgt zijn oude naam terug en wordt weer Nacht van Vlaanderen. Dit jaar bestaan ze 40 jaar, een jubileum dat op gepaste wijze gevierd moet worden!

40ste editie

N.a.v. de 40ste editie werd een uitgebreid jaarprogramma uitgewerkt. In de theatervoorstelling in Cc de Brouckere op 14 maart blikte journalist Stefaan Lammens terug op de weg die sinds 1980 wandelend of lopend werd afgelegd. Een kleine tentoonstelling in het stadskantoor tussen 12 april en 12 mei vult die terugblik aan.

Uiteraard staat de 40ste Nacht van Vlaanderen op 21-22 juni centraal in het jubileumjaar.

Daarnaast wordt op 17 augustus voor de 4de maal de Moereveldtocht georganiseerd en op 8 november de 9de N8 Quiz  in zaal de Bosgalm. 

Inschrijven voor 'De Nacht'

Inschrijven voor de Nacht kan via hun nieuwe website www.nvv.be.

Het goede doel

Het goede doel van de voorbije Nacht van Vlaanderen stond in het teken van steun aan Kom op tegen Kanker en aan de drie Torhoutse initiatieven die samenwerken met KotK. Ze schenken dan ook3 x een cheque ter waarde van € 500.00 aan de verantwoordelijke van elk van die initiatieven: Dr. Dauwe / Elisabeth Verhaert van het AZ Delta-Torhout, Daniël Lanssens en een groep van het Lokaal Bestuur Torhout.

Ook dit jaar werd een goed doel uitgekozen: de strijd tegen Pulmonale Hypertensie. Dat is een aandoening die veel minder aandacht krijgt in de media en daardoor veel moeilijker aan de nodige fondsen geraakt om die longziekte aan te pakken. De opbrengst zal geschonken worden aan het team van professor M. Delcroix dat in het UZ Leuven fundamenteel onderzoek verricht naar deze ziekte.

Meer info: www.nvv.be 

Gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019 10.19 u.