Naar het buitenland? Vergeet je KIDS-ID niet!

Naar het buitenland? Al aan een Kids-ID gedacht? Plan je deze zomer een trip naar het zonnige zuiden? Vergeet dan niet dat je voor kinderen jonger dan 12 jaar een kids-ID nodig hebt als je naar het buitenland gaat.

De Kids-ID is niet verplicht in België, maar wel voor reizen binnen de Europese Unie en enkele andere landen. In sommige landen moet het kind begeleid worden door een ouder of voogd of beschikken over een ouderlijke toestemming.

(Meer info http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten)

 

Heb je al een Kids-ID, check dan zeker de geldigheidsdatum!

De Kids-ID is meer dan alleen een identiteitsbewijs en reisdocument. Met de dienst 'Hallo Ouders' biedt de kaart kinderen een extra bescherming in noodgevallen. Hallo Ouders maakt het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de ouders (of familie, vrienden, buren...) wanneer het kind in moeilijkheden verkeert.

Kids-ID aanvragen: meer info op www.torhout.be/kids-ID

Met oma en opa op reis? Zorg dan voor een reistoelating.

Een reistoelating voor minderjarigen of 'ouderlijke machtiging' is een document waarop je als ouder toelating geeft aan je minderjarig kind om naar het buitenland te reizen. Deze schriftelijke toestemming is aan te raden wanneer het minderjarig kind alleen reist, of reist in het gezelschap van andere personen dan zijn ouder(s).

Reistoelating aanvragen: meer info op www.torhout.be/reistoelating-voor-minderjarigen

Ver weg? Controleer dan zeker of je geen reispas nodig hebt

Voor sommige bestemmingen volstaat een gewone identiteitskaart niet en heb je ook een reispas of Belgische paspoort nodig. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, eventueel aangevuld met de vereiste visa. Vooraleer je vertrekt, gaat je best na welke reisdocumenten je nodig hebt voor je bestemming.

(Meer info http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten)

Lees ook zeker eens de reisadviezen op de website van de FOD Buitenlandse zaken. Je kunt ook altijd inlichtingen verkrijgen bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Belgisch paspoort aanvragen: meer info op www.torhout.be/belgisch-paspoort

Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2019 10.59 u.