Mosterdmuseum

Het privé-mosterdmuseum van Wostyn toont de geschiedenis van dit heerlijk streekproduct in al haar glorie. Met collectie van de familie Wostyn, Stefaan De Pessemier, Mevrouw Boussemaere, Roger Cauwe en de familie Carbon is dit een heuse collectie mosterdpotten, reclamepanelen en andere curiosa voor van verschillende binnen- en buitenlandse mosterdmakers. De oude mosterdmolen is het pronkstuk van het mosterdmuseum geworden.

Tijdens de rondleiding neemt Piet Wostyn je mee door zijn atelier en laat hij je proeven van deze pittige mosterd, ons Torhouts streekproduct.

Het Mosterdmuseum, Oude Gentweg 63, is enkel te bezichtigen op aanvraag. Op maandag, dinsdag en op zaterdag geeft Piet Wostyn zelf de rondleiding in het bedrijf en het museum. Op de andere dagen leidt een gids van het Vrijetijdshuis Torhout u door het mosterdmuseum. Meer informatie bij Mostaard Wostyn tel. 050 21 23 00 en het Vrijetijdshuis tel.050 22 07 70. 

Culinair Torhout - rondleiding in de stad met gids: lekker bier, pittige mosterd, smeuïge kaas, overheerlijke paté en pure chocolade... wandeling van twee uur langs leuke pleintjes en gezellige horecazaken. Vanaf 10 personen (max. 25 pers/gids) - Prijs: op aanvraag + € 40 per gids.

https://www.visittorhout.be/mosterdmuseum