Mooie testresultaten voor testkaravaan in Torhout

Van 5 tot en met 30 september testten 80 Torhoutenaren een elektrische (bak)fiets of speedpedelec uit binnen de testkaravaan-campagne van de provincie West-Vlaanderen. En hoewel september regenachtig en somber was, hield het de 80 proefpersonen niet tegen om mooie testresultaten voor te leggen!

De provincie West-Vlaanderen biedt met de campagne 'De testkaravaan komt er aan!' de inwoners van deelnemende steden en gemeenten de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de testen om zo de voordelen van fietsen te ontdekken. De testvloot bestaat uit 20 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 15 speedpedelecs.

In september hield de testkaravaan halt in Torhout. Van 5 tot en met 15 september testte een eerste groep van 40 deelnemers de fietsen uit. Van 16 tot en met 30 september werden zij afgelost door een tweede groep van 40 geïnteresseerden.

Deze 80 Torhoutenaren legden samen niet minder dan 9.299 kilometer af. Hiermee bespaarden ze 1,23 ton CO2.

Dankzij de testkaravaan hebben de deelnemers heel wat extra kennis en ervaringen opgedaan. En dat is handig om voortaan de juiste keuze te maken bij de overstap van de auto naar de fiets of bij de aankoop van een nieuwe fiets.

Gepubliceerd op maandag 24 oktober 2022 8 u.