Kom je mee sporten?

De oude witte portaaldoelen op de wijken maken plaats voor nieuwe kooivoetbaldoelen. Ook worden op verschillende plaatsen basketbalpalen geïnstalleerd. Zo geeft het lokaal bestuur een boost aan de wijken.

Heb jij ze al gezien, die nieuwe voetbaldoelen? Ze zijn vandalismebestendig, duurzaam en vooral leuk! De vorige voetbaldoelen hadden geen netten, maar de nieuwe voetbaldoelen zijn kooimodellen met een gesloten achterzijde.

"Dit nodigt veel meer uit", vertelt schepen van sport Rita Dewulf, "want bij de nieuwe voetbaldoelen blijft de bal in de goal als je scoort. Er komen op sommige plaatsen bovendien ook ballenvangers achter de goal. Op de Moertjes bijvoorbeeld willen we met een ballenvanger voorkomen dat de bal in de poel belandt en op het plein achter het station zal de ballenvanger voorkomen dat de bal de rijweg op stuitert."

Niet alleen voetballers komen aan hun trekken, want er worden ook verschillende basketbalpalen geïnstalleerd. Er kon reeds gebasket worden op de multisportveldjes in Wijnendale, Sint-Henricus en het stadspark. Ook op het Don Boscoplein is reeds een basketbalveldje. Op de parking aan Ten Parke en op het speelpleintje Notenkrakers staat al langer een basketpaal. Nu worden er ook palen geïnstalleerd op de andere wijken:

  • Maria Assumpta: plein achter de kerk
  • Driekoningen: locatie te bepalen
  • Torhout Oost: locatie te bepalen

En dat is nog niet alles! Het lokaal bestuur en 't Groot Hersberge (de Patio vzw) slaan de handen in elkaar om extra sportmogelijkheden te voorzien in de wijk De Goede Herder. Vanaf nu is iedereen welkom om te voetballen of basketten op het sportterrein van 't Groot Hersberge. Het lokaal bestuur investeerde er in voetbal- en basketbaldoelen, de organisatie maakt het domein toegankelijk voor het brede publiek.

"Ruimte delen, dat is voor iedereen een win", zegt schepen van jeugd Lieselotte Denolf. "Op deze manier wil 't Groot Hersberge meer connectie maken met de wijk, iets dat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. De wijk kan veel betekenen voor de organisatie en vice versa, dit is een mooi voorbeeld!"

't Groot Hersberge zal zelf nog de omheining vernieuwen en hoopt op deze manier meer interactie te creëren met de buurt.

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 0 u.