Info over de vakken dans

Dansatelier voor 6 en 7- jarigen

De juiste lichaamshouding, armpositie, bras bas, basisbewegingspatronen van de klassieke dans, springcombinaties, kracht, tijd en ruimte, creatieve en sociale ontwikkeling,… Dansatelier is de beste manier om je voor te bereiden op het leren van een goeie danstechniek.

Danstechniek

Lichaamshouding, spierversterkende oefeningen, coördinatieoefeningen, oefeningen voor de soepelheid, voor het evenwicht, oefeningen aan de barre, sprongetjes, gebruik maken van de ruimte, looppas, huppelpas, galop, polka, … Alle gekende bewegingen worden daarna in een dansvorm gebracht en getoond op Elysium, de jaarlijkse voorstelling van de dansafdeling.

In de les dansatelier werk je op houding -en bewegingsbesef, kortom de basis van een goeie danstechniek.

Funky Mix

De jongste dansers krijgen een inleiding in een variatie aan dansstijlen. Jazz vormt het vertrekpunt. Daarna wordt het dansrepertoire van de dansers met street, funk, hiphop, bollywood, lyrical, modern en hedendaags verder uitgebreid. De volwassen dansers vertrekken vanuit modern, hedendaags en lyrical om, afhankelijk van de verwachtingen en vragen in de groep, naar andere stijlen uit te breiden. Ze gaan daarnaast als groep aan de slag met een project. Een clipje maken of een choreografisch geheel in elkaar boksen of dansteasers maken, zijn hier voorbeelden van. Een eigen creatieve inbreng wordt gestimuleerd en sterk geapprecieerd.

Danslab

Vanaf de middelbare graad kiezen wij voor de optie hedendaagse dans. Je krijgt telkens twee leraars waarbij Juf Joyce de techniek bekijkt vanuit een klassieker beeld dan juf Gaëlle en Erika. Op die manier is de vorming meer gevarieerder en wordt hedendaagse dans vanuit verschillende hoeken bekeken.