Huur een fiets

Dankzij de financiële steun van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken en de stad Torhout en de praktische ondersteuning door Fietspunt Torhout kunnen pendelaars voortaan ook in Torhout 24 uur op 24 voor 1,15 euro een blue-bike huren. Dit zijn de bekende blauwe fietsen die je vindt naast de fietsenstalling aan het station.

Deze derdebetalersregeling is een belangrijke stimulans, want Blue-bike klanten gebruiken vaker de trein en stappen minder in de auto en verplaatsen zich duurzamer. Dat blijkt uit een bevraging van Blue-bike in samenwerking met De Lijn en de Vlaamse overheid, uitgevoerd door Ipsos.

Heel veel verplaatsingen van de Vlamingen zijn relatief kort: meer dan de helft van verplaatsingen blijft binnen een afstand van 5 km. Blue-bike werd in 2011 in het leven geroepen als extra faciliteit voor de treinreizigers. De blauwe stadsfietsen die aan de stations te ontlenen zijn, zijn handig om de afstand van station tot eindbestemming en terug te overbruggen. Nu blijkt dat dankzij deze faciliteit vaker de trein wordt genomen en minder de auto.

Blue-bike leent zich voor zowel dienstverplaatsingen, flexibel woon-werkverkeer als vrije tijd. Als Blue-bike verder groeit zoals de Nederlandse voorganger OV-fiets zal dit ook in België een valabel alternatief voor het fileleed en een belangrijke verduurzaming van de verplaatsingen betekenen.

Meer info op www.blue-bike.be