Herfstbooster vanaf september

Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen in de winter, heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist om vanaf begin september een “herfstbooster” tegen COVID-19 aan te bieden.

Eerst zullen de risicogroepen (65+ en personen met verlaagde immuniteit) worden uitgenodigd. Daarna volgen de zorgsector en de 50-64 jarigen. De mensen tussen 18 en 50 jaar kunnen zich daarna op vrijwillige basis aanbieden.

Haal je 1e booster deze zomer nog in vaccinatiecentrum Thor

In het kader van de huidige 7e golf met opnieuw veel besmettingen en een hoge bezetting in de ziekenhuizen, benadrukt de IMC opnieuw het belang van de 1e booster. Dit geldt vooral voor de meest kwetsbaren en hun omgeving. Zij kunnen deze zomer nog hun booster gaan halen in vaccinatiecentrum Thor. Verder blijven ook de andere gekende voorzorgsmaatregelen (mondmasker in drukke ruimtes, ventileren, handhygiëne, …) sterk aanbevolen.

Wil je je 1ste booster inplannen? Bel ons op 050 89 36 99. Het callcenter is in juli en augustus telefonisch bereikbaar op dinsdag en op vrijdag, telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Je kan ons ook steeds mailen op vaccinatie@torhout.be. Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer.

Voor de 1e booster ontvang je dus geen automatische uitnodigingsbrief meer! 

Meer informatie over de herfstbooster

Gepubliceerd op vrijdag 22 juli 2022 14.20 u.