Heraanleg park de Brouckere en tuin 's Gravenwinkel

Naast de werken aan de tuin Aartrijkestraat (oude site FOD Financiën) is ook de tweede aannemer opgestart die de tuin 's Gravenwinkel onder handen zal nemen. De komende weken zal daar heel wat beweging zijn. Park de Brouckere zelf wordt vanaf mei heraangelegd.

Gedeelte site FOD Financiën

Na een natte periode kunnen de werken in het park aan de kant van de Aartrijkestraat eindelijk snelheid nemen. Eind maart werd de witte pergola gemonteerd en de fundering van de rijweg aangelegd. Begin april wordt de betonnen afwerking gegoten. In de week van 8 april wordt dit gedeelte voorzien van beplanting, waarna een nieuw stukje groen in de binnenstad een feit zal zijn. Het middenpleintje met de wadi moet nog even uitdrogen voor we dit kunnen afwerken.

Werken tuin 's Gravenwinkel

Ondertussen startte een tweede aannemer aan de tuin 's Gravenwinkel. Deze tuin is, net zoals de villa, beschermd. Met de nodige zorg en de juiste plan van aanpak ondergaat deze tuin een metamorfose. De afdeling Erfgoed ondersteunt het lokaal bestuur bij de opkuis en stemde in met een subsidiebedrag van 38.807,26 euro.

Allereerst worden alle oude hokjes afgebroken om de tuin haar oude volume terug te geven. Een opmerkelijke verandering is het weghalen van de haag rondom de site. De haag is niet meer in goede staat en wordt vervangen door een nieuwe, lage taxushaag. Ook de toegangspaden worden vernieuwd en maken naadloos de verbinding met de nieuwe brug naar park de Brouckere. Deze is momenteel in productie en wordt in de loop van mei in het park geïnstalleerd.

Ook in tuin 's Gravenwinkel worden in de tweede week van april de nodige aanplantingen en nieuwe bomen al uitgezet. Het lokaal bestuur koos voor eenvoudig groenbeheer: met extensievere zones met bloemenweide, bloembollen en vaste planten. Na mei zal de aannemer zich volledig op het hoofdpark richten.

Volg de metamorfose hier

Gepubliceerd op vrijdag 5 april 2024 16 u.