Grondige renovatie van de atletiekpiste dankzij subsidies van Sport Vlaanderen

De atletiekpiste in Torhout is 20 jaar oud en dus dringend aan renovatie toe. Sport Vlaanderen stelde onlangs een raamcontract open waar subsidies aan gekoppeld zijn. Hierdoor kan het lokaal bestuur de renovatie enkele jaren vroeger dan gepland uitvoeren.

De kunststof atletiekpiste werd aangelegd in 2002 en bereikt stilaan het einde van haar levensduur. Tijdens herstellingen vorige zomer stelden we vast dat de piste op bepaalde plaatsen nog amper 3 à 4 millimeter dik is, terwijl de oorspronkelijke dikte 13 millimeter was.

Eerst werd beslist om de atletiekpiste tijdens de volgende legislatuur grondig te renoveren, maar dankzij het Sportspurt-project van Sport Vlaanderen kunnen we de piste twee jaar vroeger aanpakken.

Met het Sportspurt-project wil Vlaanderen een inhaaloperatie doen bij de aanleg en de renovatie van sportaccommodaties. Zo werd er een aanbesteding uitgeschreven voor de renovatie van atletiekpistes. Lokale besturen of sportclubs kunnen hierop intekenen. Bovendien is er een subsidie van 60% voorzien voor wie intekent voor eind juni 2023 en de werken kan opleveren voor eind april 2024.

De atletiekclub zal, op voorwaarde dat de subsidies goedgekeurd worden, binnen een goed jaar kunnen genieten van een gerenoveerde atletiekpiste. Dan kunnen ze terug uit de startblokken schieten voor de komende 20 jaar!

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023 8.42 u.