Gronden aangekocht voor realisatie fietssnelweg

Het Lokaal Bestuur Torhout zet volop in op goede fietsinfrastructuur. Langs de spoorweg Brugge-Kortrijk investeren we daarom in een fietssnelweg. Om dit dubbelrichtingsfietspad te kunnen realiseren moest het lokaal bestuur nog enkele stroken grond aankopen.

 Op dit moment wordt er in de Lichterveldestraat en in de Tuinstraat volop gewerkt aan de bouw van een fietstunnel. Alle ogen zijn gericht op het weekend van 12 en 13 juni wanneer de betonnen constructie van de tunnel onder het spoor zal ingeschoven worden. Hiervoor moet het treinverkeer tijdelijk stilgelegd en omgeleid worden.

Vanaf de tunnel wordt er een fietssnelweg aangelegd richting de Schavelarestraat. De fietssnelweg wordt 3 meter breed, zal voorzien worden van een afsluiting en van een goede afwatering.

Om de aanleg van de fietssnelweg richting de Schavelarestraat mogelijk te maken, moest extra grond aangekocht worden van vier eigenaars. De verkoopsovereenkomsten werden in maart afgerond en werden goedgekeurd op de gemeenteraad van 29 maart. Nu kan de aannemer de aanleg van het fietspad gaan inplannen. Meer informatie hierover volgt later.

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 0 u.