Gratis zonnecrème op de kinderboerderij

Sundo, La Roche-Posay & Stichting Tegen Kanker bundelen krachten voor een zomerse campagne over UV-bescherming & huidkankerpreventie. Ze plaatsen op strategische locaties GRATIS SmotSpots, slimme zonnecrèmedispensers. Ook Kinderboerderij d'Oude Smelterij ontving een gratis zonnecrèmedispenser.

Op de Smotspot kan je aflezen hoe sterk de UV index is en of het nodig is om voorzichtiger te zijn met zonnestraling. Vanaf UV-index 3 vermijd je best rechtstreekse zonnestraling door bijvoorbeeld in de schaduw te blijven. Ook kledij kan je huid helpen beschermen. Als aanvullende derde stap kan je je huid insmeren met zonnecrème van minstens factor 30. Naast het sportcentrum Benny Vansteelandt is dit de tweede locatie die je helpt je gratis extra te beschermen tegen de zon.

Breng je een bezoekje aan de kinderboerderij en komt het zonnetje piepen? Loop dan gewoon even tot aan de cafetaria en steek je hand in de dispenser. De tips om veilig te zonnen krijg je er nog bovenop.

Zonnecrème tijdens activiteiten

Uiteraard blijft het lokaal bestuur inspanningen doen om ook bij andere activiteiten kinderen en jongeren te beschermen tegen de zon. Zowel op sportkampen, de Warande en Torhout beach is er steeds gratis zonnecrème voor de deelnemers.

Meer tips om je te beschermen tegen de zon op https://kanker.be/preventie/bescherm-je-tegen-de-zon

Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2024 9.48 u.