Goedkeuring voor volwassenen beeldende kunst in de Kunstacademie

De Kunstacademie is zeer verheugd te kunnen aankondigen dat de aanvraag tot programmatie voor derde graad volwassenen beeldende kunst en de specialisatie woordkunst werd goedgekeurd door het ministerie van onderwijs.

Dat betekent dat we vanaf september 2022 twee klassen Beeldlab zullen inrichten voor +18-jarigen en dat de woordkunstenaars na een traject van 10 jaar nog 2 jaar verder kunnen specialiseren.

Het domein beeldende en audiovisuele kunst is reeds gestart in september 2017. Het bestuur koos ervoor om dit domein langzaam op te bouwen zodat er voldoende tijd is om de zaken goed uit te bouwen. Op dit moment is de tweede graad compleet (jongeren tem 12 jaar). De Kunstacademie verlangde al geruime tijd om volwassenen beeld te kunnen aanbieden en deze wens wordt nu werkelijkheid. Daarbovenop krijgen we goedkeuring voor de specialisatie woordkunst en ook dat is een opsteker voor de school én onze stad.

Beeldlab

In Beeldlab wordt een gevarieerd aanbod, van kleine tot grote opdrachten, gegeven. De leerling maakt kennis met verschillende disciplines zoals teken- en schilderkunst, keramiek, grafiek, fotografie, assemblage, …. De afgebakende opdrachten geven voldoende ruimte voor kunstvisie en persoonlijke interesse. De vaardigheden worden geprikkeld, de artistieke mogelijkheden van de leerling worden uitgedaagd. Onderzoek en proces spelen hierbij een cruciale rol. Via kunstbeschouwing wordt de blik verruimd. De projecten variëren in functie van een meer specifieke keuze die kan worden gemaakt in de vierde graad. Ook als performer zal de leerling zich kunnen ontwikkelen. Op het einde van het academiejaar worden de werken tentoongesteld aan het publiek.

Wanneer gaan deze lessen door?

We plannen meteen 2 groepen in, dus er is keuze om beeldlab te volgen op dinsdagen van 18 tot 21.30 uur of op donderdagen van 18 tot 21.30 uur en dat op de zolder van cultuurcentrum de Brouckere.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 juni online of op afspraak. Om zeker te zijn van je plaatsje, kan je registreren vanaf heden via secretariaatacademie@torhout.be.

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2022 12.25 u.