Gemeenten schrijven gezamenlijke brief aan de Vlaamse en de Federale regering over het project Ventilus

Afgelopen week hebben de West-Vlaamse steden en gemeenten Brugge, Lichtervelde, Oostkamp, Torhout, Wingene en Zedelgem een gezamenlijke brief gestuurd naar de Vlaamse en Federale regering over het project Ventilus.

Dit vanuit de verantwoordelijkheid ten opzichte van de inwoners en hun bekommernissen. De vaststelling is immers dat een aantal geopperde alternatieven vanuit de actiecomités onvoldoende onderzocht geweest zijn door de verschillende onderzoeksplatformen. Dit onder meer omdat hiervoor te weinig tijd is.

Daarom stellen de steden en gemeenten Brugge, Lichtervelde, Oostkamp, Torhout, Wingene en Zedelgem samen formeel volgende vragen aan de Vlaamse en Federale overheid:

  • Kan er tijd vrijgemaakt worden om verder onderzoek te doen naar de alternatieve voorstellen van de actiecomités? 
  • Kan het tijdsvenster verruimd worden om extra kennis te verwerven bij een mogelijk gebruik van gelijkstroom in het Ventilus-project? 

De brief vind je hieronder terug en werd naar vier overheidsinstanties verstuurd. Dit betreft een actie van de burgemeesters, geen stap in de procedure.

De gemeenten en steden zullen samen hun inwoners inlichten als ze reactie krijgen vanuit de Vlaamse en Federale regering.

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 0 u.