Geef je kurk een tweede leven

Kraak je al eens een flesje bubbels of wijn? Groot gelijk, maar gooi je kurk niet zomaar weg, maar breng ze naar één van de inzamelpunten.

Waarom kurk inzamelen?

Kurk is een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten, het zou dus zonde zijn om het slechts één keer te gebruiken. Door kurk(en) in te zamelen voor hergebruik verkleinen we de afvalberg, houden we waardevolle kurkeikbossen mee in stand en creëren we werkgelegenheid in de sociale sector. Sociaal tewerkstellingsproject De Vlaspit haalt de kurken op en recycleert ze tot isolatiemateriaal.

Waar kan je terecht?

Je kan met je kurk(en) terecht in het recyclagepark. Kurk behoort tot de groene groep. Je kan ook altijd raad vragen aan de parkwachter. Er staan ook 2 inzamelboxen voor kurken in het Atrium in het Stadskantoor

We zamelen natuurlijke kurkdoppen in van bijvoorbeeld wijn, schuimwijn of bier, onderleggers en andere voorwerpen in kurk. Synthetische kurken (gladde structuur en koud aanvoelend) horen er niet thuis, wand- en vloerbekleding in kurk ook niet.

Word peter of meter!

Heb je een feestzaal of evenementenlocatie waar al eens flessen ontkurkt worden? Dan kan je peter of meter worden en via de provincie zelf een inzamelbox aanvragen via www.west-vlaanderen.be/kurkinzameling.

Gepubliceerd op maandag 11 februari 2019 14.05 u.