Ga voor meer bank-contact

Om het sociaal contact tussen inwoners te bevorderen zet Torhout vanaf nu in op meer bank-contact in de straten. Inwoners kunnen binnenkort aan een voordelige prijs een gevelbankje laten installeren en zo bijdragen aan een actiever buurt- en straatleven.

Dit werd beslist op de gemeenteraad van maandag 28 september.

In steden zoals Roeselare, Gent en Leuven kennen dergelijke gevelbankjes al veel succes. Gevelbankjes dragen immers bij aan een actiever buurt- en straatleven. Zeker in straten met rijhuizen, zonder voortuinen of weinig openbare ruimte, kunnen gevelbankjes een meerwaarde bieden naar ontmoeting toe. Gevelbankjes zorgen voor verbinding, bevorderen het buurtgevoel en nodigen uit tot een praatje.

De bankjes zelf zullen bestaan uit twee beugels die in de gevel bevestigd worden en waarop een plank kan rusten. Van zodra je het gevelbankje wenst te gebruiken draai je simpelweg de beugels open en leg je de plank erop. Het voordeel van de gevelbankjes is dat deze volledig inklapbaar zijn en daardoor geen permanente blokkage vormen van het voetpad.

Om mensen aan te moedigen een gevelbankje te plaatsen, zullen de bankjes deels door het lokaal bestuur gefinancierd worden.

Gepubliceerd op dinsdag 29 september 2020 0 u.