Programma feestweekend 2 - 3 - 6 september

In september sluiten we de zomer af met een feestweekend op zaterdag 2, zondag 3 en woensdag 6 september. Ontdek hieronder het programma.

Zaterdag 2 september

11 uur

Officiële opening tentoonstelling archeologie in de stadskern en 'Gif mo Goaze!' in het Museum Torhouts Aardewerk. 

  Gratis te bezoeken vanaf zaterdag 2 september elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur. 

14 tot 17 uur

Feestnamiddag voor jong en oud

  Een spelletje petanque met of zonder glaasje Ricard. In samenwerking met de petanqueclub Wijnendale kan je aan de Groentenmarkt op 2 speciaal aangelegde petanquepleintjes terecht voor een spelletje jeu de boules.
  Gezellig een spelletje spelen met vrienden of familie? Het kan in de feesttent waar de Torhoutse kaart- en bordspellenclub Woodlandmages jullie zal meenemen in de wereld van fantastische spellen!
  Schaken is in! Train je brein en kom een partijtje schaken. Zowel voor beginners als gevorderen. Nog nooit geschaakt? De leden van de Veldegemse schaakclub Krakkemat helpen je met veel plezier in de feesttent! 
  Oude volksspelen blijven populair bij jong en oud! Rond het Vrijetijdshuis op de Markt zullen de mensen van Tordale de uitgestalde volksspelen begeleiden. Naast de klassiekers als trou-madame, sjoelbakken, mannetjesspel en hoefijzerwerpen voorzien we ook leuke uitdagingen zoals een Piet Piraat bibberspiraal, een ballonnenpomprace en cornhole! Een heel leuke middag om samen te genieten!
  Aan de achterzijde van het Vrijetijdshuis voorzien we de "waterzone". Leef je uit op de waterglijbaan, gooi met sponzen naar je favoriete persoon of schiet met een waterpistooltje de vlammen uit een brandend huis. Ook de stadsfontein wordt meegenomen in het geheel en nodigt je uit voor een partijtje waterpret!

Van 15 tot 16.30

kinderwaterfuif

 

DJ Mister Fox (Lukas Devos) zorgt voor een spetterend waterfeestje! Kom dansen en springen in het water op de muziek van al jouw favorieten!

16 uur

 

Begraven van de tijdscapsule

 

Om 16 uur worden de tijdscapsules, gemaakt door de Torhoutse scholen, begraven voor de kerk. Een speciaal voor deze gelegenheid, door Xavier Claerhout (Kopiekrant), gebeitelde deksteen wordt dan voor 50 jaar op zijn plaats gelegd. Wil jij bij dit stukje geschiedenis aanwezig zijn? Kom dan naar de Sint-Pietersbandenkerk.

19 uur

 

Stadstraktaat

 

Alle Torhoutenaren zijn welkom op het evenementenplein aan de achterzijde van de Markt om het glas (of de herbruikbare beker) te heffen op onze stad! 1 uur lang schenken we gratis bij aan de drie tapinstallaties rond het Vrijetijdshuis. Na dat uurtje kan je met dezelfde herbruikbare bekers een drankje bestellen bij de deelnemende horeca op de Markt. Dit tegen betaling natuurlijk! Niet vergeten om je herbruikbare beker na gebruik in één van de roze tonnen te steken!

19.30 uur

 

Officiële bedanking van de Torhoutse handelaars

 

Dan verwelkomen we de handelaars van Torhout op het podium om hen in de bloemen te zetten. Door de werken in Torhout was het niet altijd eenvoudig om hun hoofd boven water te houden. Ze verdienen een ster op de "Walk of Fame"!

20 uur

Vlaanderen Zingt 

 

We starten met een live optreden van de Vlaanderen Zingt-band. Zij brengen meezingbare liedjes die tot het collectieve geheugen behoren om onze stemmen al wat op te warmen. Zangkrantjes kan je die avond krijgen of op voorhand al bemachtigen aan de balie van het Stadskantoor en het Vrijetijdshuis.

Na een uurtje is het aan jullie! Zing mee met het koor No Notes op alle bekende klassiekers en geniet van dit volksfeest!

Zondag 3 september

  • 10 tot 13 uur: Boerenmarkt met 100% Torhoutse producten en aperitiefconcert
  • 14 tot 18 uur: Belgisch Kampioenschap Belleman

Woensdag 6 september

  • 10 tot 12 uur: Feestelijke actie op de woensdagmarkt