Extra nooduitgangen voor De Mast

Om te voldoen aan de meest recente veiligheidswetgeving komen er extra nooduitgangen in zaal De Mast. Dat besliste de Torhoutse gemeenteraad op maandag 30 januari. Zo kunnen aanwezigen snel geëvacueerd worden bij een noodsituatie.

Zaal De Mast in sportcentrum Benny Vansteelandt wordt intensief gebruikt als sportzaal en voor activiteiten zoals evenementen, muziekoptredens en fuiven. Op deze momenten zijn er in De Mast zeer veel aanwezigen. De meest recente veiligheidswetgeving vraagt extra nooduitgangen zodat aanwezigen bij een noodgeval snel geëvacueerd kunnen worden.

De huidige nooduitgangen bevinden zich aan de kant van de parking. Alhoewel deze nooduitgangen voldoende breed zijn, moet er bij een noodgeval ook aan de tegenovergestelde zijde geëvacueerd kunnen worden.

Over veiligheid valt niet te discussiëren. Als lokaal bestuur willen we de veiligheid van de gebruikers van zaal De Mast maximaal garanderen. Daarom verlengen we de doorgang naast De Mast tot achter het gebouw. In de zaal zelf komen er twee extra nooduitgangen zodat aanwezigen veilig en vlot langs het gebouw de parking kunnen bereiken. De doorgang aan de zijkant van het gebouw zal in de toekomst altijd vrijgehouden moeten worden omdat dit een evacuatieweg wordt.

De werken zijn opgesplitst in omgevingswerken en werken aan en in het gebouw. De raming van de werken bedraagt 118.226 euro en is voorzien in de budgetten van het meerjarenplan.

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023 8.05 u.