Energievriendelijke Horeca

Energievriendelijke Horeca is een project van Horeca Vlaanderen met steun van het Vlaams Energieagentschap met als doel de horecaondernemers aan te sporen om energiezuiniger te werk te gaan. De focus ligt niet op sensibiliseren, maar het effectief overgaan tot actie.

Het project is ontstaan vanuit drie beginselen:

  • Ondernemers hebben weinig tijd en onvoldoende weet van de opportuniteiten betreffende een energie-efficiëntie in hun horecazaak.
  • De KOALA-studie (88 scans in panden met horecafunctie) leert ons dat er nog heel veel voor de hand liggende energiebesparende maatregelen te rapen zijn (LED, isolatie, bewustwording, …).
  • Veel ondernemers zijn geen eigenaar van hun pand. De energiebesparende maatregelen moeten zich dus zeer snel terug verdienen om interessant te zijn voor deze ondernemers.

Energiebesparende maatregelen met een korte terugverdientijd

Vlaanderen telt meer dan 33.000 horecaondernemers die zich dag in dag uit inzetten voor hun zaak. Deze ondernemers steken hart, ziel en tijd om een bloeiende zaak te runnen. Sommige thema’s verschuiven door tijdgebrek naar de achtergrond. Energie is zo’n thema. De voorbije jaren is het aandeel energie in de kosten van de ondernemer echter te groot geworden om hier niet mee aan de slag te gaan. Met Energievriendelijke Horeca leggen we de focus op energiebesparende maatregelen met een korte terugverdientijd. De maatregelen vergen weinig investering, zijn snel toe te passen en bezorgen het cliënteel geen overlast. 

Quick wins

De energieconsulent van Horeca Vlaanderen is met bovenstaande punten aan de slag gegaan en heeft een aantal energiebesparende maatregelen geselecteerd die terug te verdienen zijn op twee jaar tijd, de 'quick wins' genaamd. Ontdek ze in onderstaande filmpje.

Voordeeltarieven

Horecaondernemers kunnen deze maatregelen tegen mooie voordeeltarieven aankopen en kunnen kiezen voor bestellen via de webshop of te laten plaatsen door een erkend installateur. Dit aanbod is terug te vinden op www.energievriendelijkehoreca.be

Meer info

Meer informatie is te verkrijgen bij de energieconsulent van Horeca Vlaanderen:

Willem Beeck
w.beeck@horeca.be
0498 49 11 33
www.energievriendelijkehoreca.be