Eerstelijnszone Houtland en Polder bedankt vrijwilligers van vaccinatiecentra

In de Eerstelijnszone Houtland en Polder waren er tot eind maart twee vaccinatiecentra operationeel, één in Gistel (Konijnenbos) en één in Torhout (Groenhove). De beide centra zijn ondertussen gesloten en alles is ondergebracht op één locatie voor de hele zone, site Thor in Torhout.

Na zes maanden hard werk schakelen de lokale besturen, centrumleiders, verpleegkundigen en vrijwilligers een versnelling lager. De tijd was dus aangebroken om alle medewerkers en vrijwilligers te bedanken.

De bedankingsmomenten vonden plaats op twee verschillende locaties:

  • Alle medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum van Gistel waren uitgenodigd op woensdagavond 20 april in Ferme Blanche (Gistel).
  • Alle medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum van Torhout waren uitgenodigd op donderdagavond 21 april in Kinderboerderij d'Oude Smelterij (Torhout).

De vrijwilligers en medewerkers werden, na speeches van de burgemeesters van Gistel en Torhout en de voorzitter van de Eerstelijnszone, getrakteerd op een hapje en een drankje.

Programmamanager Ellen Boriau is trots op wat ze verwezenlijkt hebben: “We plaatsten in totaal 56.410 prikken in de vaccinatiecentra Konijnenbos en Groenhove. Daarvoor plaatsten we al 109.975 prikken in de vaccinatiecentra Zomerloos (Gistel) en De Mast (Torhout) in de periode februari - september 2021. Een welgemeende DANKJEWEL dus aan iedereen die zijn of haar steentje bijgedragen heeft!

Voorzitter van de Eerstelijnszone Romina Vanhooren: “De unieke samenwerking die tussen de partners van de eerstelijnszorg, vrijwilligers en de lokale besturen afgelopen maanden is gegroeid, vormt een basis voor toekomstige projecten. We willen hen dan ook op deze momenten graag bedanken voor alle inzet en engagement. Ook tijdens deze zogenoemde waakfase zetten we verder in op een succesvolle vaccinatiecampagne. Zo zijn er in mei momenteel 3 vaccinatiedagen voorzien, zowel voor kinderen als volwassenen uit onze regio. Wat de verdere toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Voordeel is alvast dat we op site Thor heel snel kunnen opschalen en meerdere vaccinatielijnen kunnen voorzien.”

Burgemeester Gauthier Defreyne (Gistel): “We sluiten het hoofdstuk vaccineren af. Na een intense periode om alles, vaak in sneltempo, georganiseerd te krijgen, werd de laatste prik in onze stad op 25 maart gezet. Het is dan ook het juiste moment om de vele vrijwilligers, ons personeel en onze veiligheidscel te bedanken voor hun inzet.” Hij sluit af met de woorden: “Beste vrijwilligers, een welgemeende dankjewel. Dank je wel namens onze stad en dank je wel namens onze inwoners voor alles wat jullie voor ons doen. Ik hoop van harte dat we de goede samenwerking kunnen verderzetten.”

Burgemeester Kristof Audenaert (Torhout): "Vanaf nu wordt alles gecentraliseerd in Torhout op site Thor, een voormalige meubelfabriek die recent eigendom werd van het Lokaal Bestuur Torhout. Aangezien de bestemming van het gebouw nog volop bekeken wordt, staat het momenteel leeg. Een ideale locatie dus om een vaccinatiecentrum in onder te brengen zonder de werking van een bestaande sport- of evenementenzaal te beïnvloeden. Bovendien is het makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. De stadsdiensten hebben alles in het werk gesteld om de loods tijdig gebruiksklaar te maken voor de eerste prikken daar. En dat is gelukt!"

Alles is vanaf nu dus gecentraliseerd op site Thor. Het is gelegen in de Industrielaan 15 in Torhout. De locatie is makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer.

Algemene informatie over vaccineren is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be.

Meer info over de bereikbaarheid van het nieuwe vaccinatiecentrum vind je hier.

Gepubliceerd op donderdag 21 april 2022 13.32 u.