Dag van de Jeugdbeweging 2019

Op 18 oktober vieren we opnieuw met een gratis ontbijtfeest op de Markt in Torhout voor iedereen in uniform!

Op vrijdag 18 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. 

Gratis ontbijt voor iedereen in jeugdbewegingskledij

In Torhout is iedereen in jeugdbewegingskledij naar jaarlijkse gewoonte opnieuw welkom om aan te schuiven voor een heerlijk ontbijtfeest op de markt. Vanaf 6 tot 8.20 uur verzamelen alle leden, leiding en oud-leiding zich op de Markt, dat wordt omgetoverd tot een legendarisch feest met heel wat randanimatie.

#DVDJB

Op de Dag van de Jeugdbeweging worden overal in Vlaanderen acties georganiseerd om jeugdbewegingen in de kijker te zetten. In Torhout kiest de werkgroep dit jaar opnieuw voor een nu al legendarisch ontbijtfeest. De Markt krijgt een make-over en in de photobooth caravan worden de laatste zomerfoto's gemaakt.

Vergeet je gamel & bestek niet!

Om jullie het échte kampgevoel te geven voorzien we roerei voor iedereen die zijn gamel (of herbruikbare brooddoos) en bestek meebrengt!

 

Hou het tof en veilig

Door het groeiende succes van de Dag van de Jeugdbeweging (ooit 150 man, nu meer dan 1250!) neemt de organisatie ook de nodige veiligheidsmaatregelen. De samenwerking met de politie en het Rode Kruis zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan verlopen. Tijdens het evenement heerst een verbod op bezit en verkoop van alcohol. Op deze manier blijft het leuk voor iedereen.

Voor wie niet van het feestgedruis houdt, is er ook heel wat randanimatie. Dit jaar pakt de Jeugddienst uit met een nieuwe attractie, die we nu nog niet bekend maken.

In het exclusieve speeldorp naast het Vrijetijdshuis kan men volop van spelen proeven. Ook dit jaar is er de koffiebar voor de ouders! 

Organisatie

De Dag van de Jeugdbeweging in Torhout is een organisatie van de jeugddienst, jeugdraad en SiVi. Samen met de enthousiaste leiding vormen ze een werkgroep die vrijwillig dit evenement op poten zet.

Meer info over het evenement is te verkrijgen via jeugddienst@torhout.be. Via het evenement op Facebook worden regelmatig updates de wereld ingestuurd.

Zin om te helpen?

In totaal zijn 40 paar helpende handen nodig voor de opbouw, het evenement zelf en de afbraak. Wie zin heeft om te helpen, geeft best een seintje aan jeugdanimator Tom via jeugddienst@torhout.be

Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2019 15.50 u.