De kinderen roken niet met ons mee!

In België beginnen elke week honderden jongeren met roken. Aan de basis hiervan ligt: zien roken, doet roken. Torhout wil haar kinderen en jongeren hiertegen beschermen en ondertekende daarom de overeenkomst met Generatie Rookvrij.

Generatie Rookvrij is een groep van organisaties en burgers die alles eraan willen doen om de jongeren zo min mogelijk in verleiding te brengen om te beginnen met roken. Door de omgeving waar jongeren vaak komen rookvrij te maken, willen ze de jeugd rookvrij laten opgroeien.

Rookvrije sportterreinen

Het is al de tweede stap die het lokaal bestuur neemt in het rookvrij laten opgroeien van kinderen en jongeren, nadat ook al Kinderboerderij d'Oude Smelterij rookvrij werd verklaard. Nu wil Torhout dus ook zijn sportterreinen onder handen nemen.

Door het plaatsen van quotes zoals ‘Hier speel ik rookvrij.’, ‘Hier leer ik rookvrij.’ en ‘Hier geniet ik rookvrij.’ wil het team de bezoekers aanzetten om niet te roken op het domein. Op sportaccommodaties willen we zeker geen mensen uitsluiten. Er wordt enkel gevraagd om niet meer te roken op de sportterreinen.

We starten op het Sportcentrum Benny Vansteelant, later verdwijnen ook de asbakken op het terrein Wijnendale, De Velodroom, Verloren Kost en Rozeveld. Het aantal rookvrije omgevingen blijft als maar toenemen en het Lokaal Bestuur Torhout maakt daar meer dan ooit deel van uit.

Bellen blazen tegen rook

Om deze actie officieel van start te laten gaan, hebben tientallen kinderen bellen geblazen op woensdag 4 mei 2022 op en rond het terrein Sportcentrum Benny Vansteelant. Want kinderen blazen liever bellen dan rook!

Meer informatie over Generatie Rookvrij kun je vinden op www.generatierookvrij.be.

Gepubliceerd op donderdag 5 mei 2022 12.30 u.