Coronavaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Binnenkort ontvangen ouders, voogden en pleegzorgers per brief of mail een vaccinatiecode voor de coronavaccinatie van hun kind(eren).

Hieronder geven we graag wat algemene informatie over de vaccinatie.

Wie komt in aanmerking?

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar komen in aanmerking om twee keer gevaccineerd te worden met het kindervaccin van Pfizer, met een tussentijd van 21 dagen. Opgelet: je kind kan pas gevaccineerd worden vanaf de dag dat hij/zij 5 jaar is!

  • Krijgt je kind van 11 jaar zijn of haar eerste prik? Dan krijgt hij/zij twee keer een kinderdosis, ook al is hij/zij op het moment van de tweede prik al 12 jaar.
  • Is je kind voor zijn of haar eerste prik al 12 jaar? Dan krijgt hij/zij een afzonderlijke uitnodiging.

Het coronavaccin is veilig en uitgebreid getest

Het Pfizer-vaccin is uitgebreid getest op kinderen en veilig. De vaccinatie is niet verplicht, maar wel aangeraden.

Op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen vind je een folder met meer informatie en alle redenen om je kind(eren) te laten vaccineren. Deze folder is ook op papier beschikbaar in het Sociaal Huis.

Maak een afspraak

Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar ontvangen vanaf midden januari per brief of mail een uitnodiging met een vaccinatiecode. Met deze code maak je online een afspraak voor een prikmoment. De prikmomenten vallen buiten de schooluren.

Geef toestemming

Wil je je kind(eren) laten vaccineren, dan geef je een schriftelijke toestemming per kind. Het toestemmingsformulier download je eenvoudig en snel via www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.

Neem de toestemming en de vragenlijst voor de vaccinatie even door en vul de gevraagde gegevens in.

Waar wordt mijn kind gevaccineerd?

  • Kinderen uit Ichtegem, Oudenburg en Gistel worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in Gistel (Rochesterlaan 13).
  • Kinderen uit Kortemark, Koekelare en Torhout worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van Torhout in Dienstenhuis Groenhove (Bosdreef 5).

Hoe verloopt de vaccinatie?

Je kind meldt zich onder begeleiding van een volwassene aan in het vaccinatiecentrum. Doe je kind gemakkelijke kledij aan waarvan de bovenarm eenvoudig kan vrijgemaakt worden. Een T-shirt met korte mouwen is ideaal.

Breng zeker volgende zaken mee:

  • Het ingevulde toestemmingsformulier (met bijhorende vragenlijst).
  • De eID of ISI-kaart van je kind of een klever van de mutualiteit.

Voor het vaccin wordt toegediend, worden een aantal vragen gesteld.

Daarna volgt de prik.

Na de prik wacht je 15 minuten in de wachtzone.

Heb je vragen?

Contacteer het vaccinatiecentrum via het e-mailadres vaccinatie@gistel.be of vaccinatie@torhout.be. Je kan ook terecht in het callcenter via het nummer 050 89 36 99. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 13.30 tot 16.30 uur.

Gepubliceerd op vrijdag 7 januari 2022 10.07 u.